Bakanlar Kurulu kararları

Bakanlar Kurulu'nun çeşitli konulara ilişkin kararları Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Bakanlar Kurulu kararları

Buna göre, her tür pasaport hamili Panama vatandaşlarına, Türkiye'ye yapacakları turistik amaçlı seyahatlerde Türkiye'de kalış süreleri 180 gün içinde 90 günü geçmemek kaydıyla vize muafiyeti sağlanması kararlaştırıldı.

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde, Gaziantep'in Oğuzeli ilçesi Oğuzlar Mahallesi'nde ve Burdur'un merkez ilçesi Bozkurt Mahallesi'nde bulunan ve krokiyle sınır ve koordinatları gösterilen alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edildi.

Türk vatandaşlığı kaybettirilen Yusuf Kaya, Cengiz Kaya, Mustafa Öksüzoğlu, Zeki Boran, Habip Ay, Duran Külen, İbrahim Esin, Abidin Güner, Hasan Şimşek'e ilişkin kararların ilgililere ait kısmının geri alınmasına, İçişleri Bakanlığının yazısı üzerine ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun ilgili maddesine göre karar verildi.

Uşak Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı İlahiyat Fakültesi kurulması kararlaştırıldı.

Bakanlar Kurulu'nun bazı kamu kurum ve kuruluşlarına ait kadrolarda düzenleme yapılması hakkındaki kararı da Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü'ne ait kadrolardan (3) sayılı cetvellerde yer alan dolu kadroların dereceleriyle (4) sayılı cetvellerde yer alan boş kadroların sınıf, unvan ve derecelerinde değişikliğe gidildi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler