"Türkler, adaletin önemini binlerce yoıl önce kavramış ve adalet üzerine üzerine devletler kurmuş bir millettir. Halkımız tarihi ve kültürel olarak yüksek bir adalet duygusu taşır. Bundan 524 yıl önce soykırım gören Yahudiler'in İspanya’dan, 4 bin kilometre uzaklardan getirip en güzel şehirlerimize yerleştiren ecdadımız, 21'inci Yüzyıl'da da Gazze’de, Suriye’de adaletin kavgasını veren bir millet olarak milletin vicdanı olarak tezahür etmektedir. Devletlerin sarsılmayan temeli adaletiyle oluşur."
Elitaş, son 13 yılda hükümet olarak bir yandan özgürlükleri geliştirirken bir yandan da adaletin sağlanması için gerekli çalışmaları yaptıklarını vurgulayarak, şunları söyledi:
"Adaletin dağıtıldığı mekanların köhne, merdiven altı yerlerden Adalet Sarayları’na dönüştürülmesi önemli bir gelişmedir. Bir ülkede veya bir ilde başarıyı yakalamak, o ülkede ya da o ilde bütün birimlerinin birlik ve beraberlik içerisinde dayanışma içerisinde çalışmasıyla oluyor. Burada da bu birliğin ve beraberliğin güzel bir örneğini görüyoruz. Belediye burayı arsa olarak değerlendirseydi, 1.5-2 milyon lira gelir elde edebilirdi. İyi ki böyle yapmamış ve adalet için böyle bir yer kazandırmış."
Konuşmaların ardından Adalet Sarayı’nın açılış kurdelası Bakan Elitaş ve protokol üyeleri tarafından kesildi. Elitaş ve beraberindekiler, Adalet Sarayı’nı gezdi.
Kaynak: DHA