'Arap-Kürt savaşı çıkmaz'

AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, ''Bir Arap Kürt savaşını bekleyenlerin, avuçlarını yalamasını istiyorum'' dedi.

'Arap-Kürt savaşı çıkmaz'

BDP, Danışma Kurulu toplanamadığı için Suriye sınırında meydana gelen olaylar ve Suriye'den gelen mültecilere ilişkin araştırma önergesinin bugün görüşülmesini, grup önerisi olarak TBMM Genel Kurulu'na getirdi.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, dış politikanın iflas ettiğini savunarak, çözümün, barış, kardeşlik, demokrasi olduğunu, demokrasiden başka yolun bulunmadığını ifade etti.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Suriye sınırında, top ve tüfek seslerinin halkın psikolojisini bozduğunu, sınır güvenliğinin bulunmadığını söyledi.

Mültecilerle ilgili kayıtların sağlıklı tutulamadığını dile getiren Tanal, mültecilerin sorunlarından daha çok mültecilerin sırtından ''nasıl para kazanılır''ın hesabının yapıldığını öne sürdü.

Grup önerisi aleyhinde söz alan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök, Suriye'deki olayların, sadece bu ülkeyi değil, komşu illerin tamamını etkilediğini söyledi.

Gök, ''Irak, Kuzey Irak'ta olaylar meydana gelirken neden BM, gelişmiş Avrupa ülkeleri, buralara hemen müdahale ettiler, bunu anlayabiliyoruz. Burada menfaatleri vardı. Hiçbir uluslararası kuruluş ve ülkeden yardım almadan, şu ana kadar eski parayla yaklaşık 450 trilyonu bulan maliyetle, şu anda bu kardeşlerimizi ülkemizde misafir ediyoruz'' diye konuştu.

AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, Suriye'nin, kardeşlerinin, ablalarının, dayılarının olduğu bir yer olduğunu dile getirerek, ''Suriye bizden uzak bir yer değil. Yüreğini, evini, imkanlarını, Hükümet, devlet ile birlikte bu kardeşlerimize açtık. Bir Arap Kürt savaşını bekleyenlerin, avuçlarını yalamasını istiyorum. Bunu beklemek bile büyük şaşkınlıktır. Savaş değil, demokrasi ve insan haklarının yerleşmesi için çaba gösteriyoruz'' görüşünü dile getirdi.

Konuşmaların ardından BDP'nin grup önerisi kabul edilmedi. Ardından CHP'nin grup önerisinin görüşmelerine geçildi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz