Akdoğan: Karayılan, Öcalan'a racon kesiyor

Başbakan Erdoğan'ın siyasi baş danışmanı Yalçın Akdoğan, PKK üst yönetiminin Abdullah Öcalan'ın iradesine karşı bir tavır sergilediğini belirterek, "Karayılan Öcalan'a racon kesiyor" dedi.

Akdoğan: Karayılan, Öcalan'a racon kesiyor

Kanal 7 Televizyonu'nda Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programına katılan Akdoğan, Karayılan'ın yaptığı açıklamaların kendisine hatırlatılması üzerine "Karayılan, Öcalan'ın iradesine karşı kendi tutumunu dayatmaya çalışıyor gibi bir intiba edindiğini" söyledi.

Akdoğan şöyle devam etti:

Daha önce Öcalan'la görüşülmesi için baskı yapıldığını görmüştük. Terör örgütü her kış mevsimde eylemsizlik kararı alıyor ama bunun kıymet-i harbiyesi yok. Şuan ‘al-ver' şeklinde bir müzakere değil, silah bıraktırma amaçlı bir görüşme sürüyor. Amaç, bölücü terör örgütünün önce sınır dışına çekilmesi sonra silah bırakmasıdır.

 

ÖCALAN’A RECON KESİLİYOR

BDP 'liler görüştü İmralı'da Öcalan'la. BDP'nin açıklamalarını göreceğiz. Karayılan'ın açıklamalarını afaki gördüm. Öcalan'ın iradesine karşı bir tavır sergiliyor. Öcalan'a racon kesiyor. Kandil'den gelen açıklamalar ben de negatif bir etki uyandırdı. Bekle - gör taktiği izleyerek bir süredir eylem yapmamaları, bu sürece olumlu yaklaşacakları yönünde bir kanaat oluşturuyordu. Süreçten yeterince bilgi sahibi olmadıkları izlenimi uyandıran son açıklaması ise kendi pozisyonunu Öcalan'a dikte eden bir görüntü veriyor.

Öcalan'a açıktan karşı çıkmadan dolaylı olarak O'nu açığa çıkaran bir tutum izlemeleri mümkün. Sürekli Öcalan deyip sonra farklı davranan bir anlayış var. Silvan saldırısıyla İmralı gömüldü diye yazmıştım. Bu süreçte bunu göreceğiz, Öcalan'ı dinleyecekler mi, yoksa boşa mı çıkaracaklar. PKK'yı denklemden çıkarmak istemeyen odaklar var. Kandil'deki bazı kanatların girdikleri angajmanlar var. PKK bu odakların taşeronluk hizmetini de görüyor aynı zamanda.

CHP 'NİN SÖZLERİ OLUMLU AMA...

Kılıçdaroğlu 'nun sözlerini ciddiye alıp üzerine analizler yapmak bazen yoruyor ama sonuçta ana muhalefet partisi lideri. Afrika turuna çıkmadan önce havaalanında Sayın Başbakanımız da söyledi, dünyanın heryerinde bu tür kronik sorunlar ana muhalefetin desteğiyle çözülüyor. CHP'nin sürece yönelik yaptığı açıklamalar başlık olarak olumlu ama başlıklarla bu iş olmuyor biliyorsunuz. Şimdi önemli olan muhalefetin bu süreçteki tavrı. Muğlak laflar yerine somut konularda net destekler verilmeli. Buna rağmen olumlu algılıyorum. Ama süreç boyunca somut konular gündeme geldiğinde nasıl tavır takınacağı önemli. Başbakan'ın birlikte çalışsınlar önerisine bir cevap bulamamıştık.

SÜRECİ KİMLER SABOTE EDEBİLİR?

Akdoğan, "geçmişte bu tür süreçler pek çok kez sabote edildi. Şimdi bu yeni sürecin sabote edilmeyeceğine dair bir garanti var mı?" şeklinde ki soruya, "terör meselesi hem iç siyasi dinamiklerde iktidarı baskılamak için kullanılmıştır. Hem de dış dinamikler Türkiye'nin etkinliğini kırmak için terörü kullanmıştır. Bu amaçla süreci sabote etmeye dönük bir takım yeni girişimler olması her zaman muhtemeldir. Bu işi Türkiye'nin kendi iradesiyle çözmesini istemeyen ülkeler ya da odaklar da var. Bunlara karşı da müteyakkız olmak lazım."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler