Akar’dan İsrail’e Tepki

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa’ya yaptığı baskına tepki gösterdi. Akar, İsrail’in kışkırtıcı eylemlerini kınadıklarını vurguladı.

Akar’dan İsrail’e Tepki

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa’ya saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı. İsrail’in müdahalesinin kabul edilemez olduğunu belirten Akar, tüm Müslümanların duygularını inciten bu kışkırtıcı eylemleri kınadıklarını vurguladı.

AKAR’DAN İSRAİL’E TEPKİ

İsrail’in yaptıklarının uluslararası kanunlara aykırı olduğuna dikkat çeken Akar, “Savaşla, kanla ve çatışmayla beslenen İsrail, batının sömürgeci ve emperyalist güçlerinin desteğini arkasına alarak Filistin topraklarındaki zulmüne pervasızca devam ediyor. Filistin topraklarındaki bu barbarca eylemlerini şiddetle kınıyorum. İslam aleminin kendi iç meseleleriyle boğuşmaktan vazgeçerek, Müslümanlara yönelik zulmün had safhaya ulaştığı bugünlerde birlik ve beraberliğini sağlayarak ümmetin mazlumlarına sahip çıkması gerekiyor. Filistin davası bizim davamızdır. Filistin ve Mescid-i Aksa İslam ümmetinin birlik ve bütünlüğünün sembolü, şeref ve itibar kalesidir. Terörist İsrail devleti ve destekçileri olan batılı güçler şunu bilsinler ki, Diyarbakır bizim için ne kadar anlamlı ise Filistin de bizim için o kadar anlamlı ve değerlidir” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz