Ak Parti’de üç dönem!

AK Parti’de tartışma konusu olan “üç dönem kuralının” Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tavizsiz uygulanacağı bildirildi.

Ak Parti’de üç dönem!

AK Partinin kendi tüzük ve ilkelerinde yer alan “üç dönem kuralının” 14 Mayıs’ta yapılacak Milletvekili seçimlerinde, uygulanacağı bildirildi. AK Partide kritik isimlerin büyük bölümü 3 dönem kuralına takılıyor. Kulislerde kuralın uygulanacağı ifade edilirken, ancak söz sözün yine Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vereceği belirtiliyor.

AK Parti’nin TBMM’deki kapalı grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3 dönem kuralının işletileceğini belirterek, "3 dönem kuralı uygulanacak. Milletvekili listesine giremeyenlerin üzülmesini istemiyorum. Bu bizim milli görevimiz. Aynen devam edecek" dedi.

Milletvekillerine seçim takvimi broşürü dağıtıldı. AK Parti, milletvekili aday listelerinin oluşturulması için çalışmalara başladı. Erdoğan'ın 10 Mart'ta Meclis'i feshetmesinin ardından milletvekili kesin aday listeleri 8 Nisan'da YSK'ya verilecek.

“AK PARTİ İLKE PARTİSİDİR”

AK Parti Eski Milletvekili, DEMBİR-DER Başkanı Mehmet Metiner de sosyal medya hesabı üzerinden bu karar hakkında paylaşımda bulundu. Metiner, “Reis’in “3 dönem kuralı uygulanacak” kararını yürekten alkışlıyorum. Bu kural geçen dönem ihlal edildi. 4 ve 5 dönemlikler var. Olmaz öyle. AK Parti ilke partisidir. Bu vasfına asla gölge düşürmemelidir. İlkenin ihlali, inandırıcılık sorunu doğurur ve itibar kaybına yol açar” ifadelerini kulandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz