AK Parti'de 30’a yakın il başkanı istifa edecek

AK Parti'de milletvekili aday adayı olmak isteyen il başkanları istifalarına başladı.

AK Parti'de 30’a yakın il başkanı istifa edecek

AK Parti’de il başkanlarının milletvekilliği aday adaylığı için istifa süreci başladı. Ay sonuna kadar Genel Merkez’in onayını alarak 30’a yakın il başkanının aday adaylığı için görevlerinden istifa etmesi bekleniyor.

Alfabetik sırayla milletvekili aday adayı olmak isteyen il başkanlarının istifa etme süreci önceki gün itibarıyla başladı. Aksaray AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Aydın AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen ve Düzce AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin aday adaylığı için istifa eden ilk il başkanları oldu.

ANTALYA İL BAŞKANI

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Taş yaptığı açıklamada, "2018 yılı marttan bu yana büyük bir onur ve heyecanla yürütmekte olduğum AK Parti Antalya İl Başkanlığı görevimden, yine teşkilatlarımızın emrinde, ülkemizin hizmetinde koşabilmek adına, 2023 yılı genel seçimleri milletvekilliği aday adaylığım dolayısıyla bugün itibariyle ayrılmış bulunuyorum" ifadesini kullandı.

Taş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na, milletvekillerine ve birlikte yürüdüğü teşkilat üyelerine ve muhtarlara teşekkür etti. 

Kaynak: Diyarbakır Söz