Ak Parti Bağlar'da toplandı

Ak Parti Diyarbakır İl Başkanlığınca her hafta olağan olarak yapılan İl Yürütme Kurulu toplantısı bu hafta Ak Parti Bağlar İlçe Başkanlığında yapıldı. Advan , yerel yönetimlerin önemine değinerek parti politikalarının vatandaşa başarılı bir şekilde anlatılması gerektiğini kaydetti.

Ak Parti Bağlar'da toplandı

Ak Parti Diyarbakır İl Başkanlığınca her hafta olağan olarak yapılan İl Yürütme Kurulu toplantısı bu hafta Bağlar İlçe Başkanlığında gerçekleştirildi.

Bağlar İlçe Başkanı Erdal Erdal ,İl Başkanı Halit Advan ve yürütme kurulu üyelerini kapıda karşıladı. Erdal İl Yürütme toplantısının kendi ilçelerinde yapılmasının kendileri için onur verici olduğunu söyledi.

Toplantıya il ilçe yürütme kurulu üyelerinin yanı sıra İl Genel Meclis Üyesi Mahmut Şimşek, Alatosun Belediye Başkanı Ahmet Karacadağ ve partililer katıldı.

Advan , yerel yönetimlerin önemine değinerek parti politikalarının vatandaşa nasıl anlatılması gerektiğinin altını çizdi.

‘SAHADA ÇOK İYİ ÇALIŞMALIYIZ’

Advan,”Parti olarak 2003’ten bu yana yerel yönetimlerin geliştirilmesi daha demokratik hale gelmesi adına çok ciddi reformlar yapma iddiasındayız.Biz kendi yaptıklarımızı anlatabilmeliyiz ve kendi yaptıklarımızın hangi noktada bize ne başarılar sağladığını veya ne eksikliklerimizin olduğunu tespit edebilmeliyiz . Kendi Genel Merkezimizin ortaya koyduğu gerek parti programı gerek hükümetimizin ortaya koyduğu seçim beyannamemiz, teşkilat iç yönetmeliğimiz bunların hepsi birlikte değerlendirilmeli dedi ve siyasi çalışmalarımızda yerel yönetimler konusunda hangi noktada olduğumuzu. Bununla ilgili olarak kendi teşkilatımızı da eğitmeliyiz. Kendi halkımıza da kendi derdimizi doğru ifade edebilmeliyiz .Bu manada yerel yönetimler komisyonumuz çok önemlidir .Yerel yönetimler komisyonunun yapacağı çalışmalar bizi hem eğitecek hem de toplumumuza neleri vermeye çalıştığımızı da ifade edecektir.” dedi.

‘BİZİM ANAYASAMIZ OLACAK’

Yeni anayasa çalışmalarına da değinen Advan ,devletin kurumları arasındaki görev, yetki ve sorumlulukların dengeli bir şekilde olmasını istediklerini kaydetti.

Advan,” Yaşadığımız tecrübelerden yola çıkarak. Vatandaşlarımızdan, sivil toplum kuruluşlarından, meclis dışındaki siyasi partilerden, akademisyenlerimizden. Herkesin görüşlerini böylece derleyip, topladıktan sonra Parti olarak en kısa sürede anayasanın ilkelerini ve bir taslak metni ortaya çıkaracağız. Bu benim anayasam değil, bizim anayasamız olacak. Yani bunun içerisinde ben de varım, siz de varsınız, başkaları da var. Herkesin ortak mutabakatını sağlayacak bir taslak metni Hükümet olarak metni yazacağız inşallah. Daha sonra bu metni tekrar kamuoyunun bilgisine sunacağız. “Ey vatandaşlarımız, ey kuruluşlar; sizden aldığımız görüşler çerçevesinde böyle bir taslak metin hazırladık, siz buna ne diyorsunuz, neresini beğenmiyorsunuz, neresini eksik buluyorsunuz, neresi nasıl olursa daha iyi olur” diye bir tartışma daha başlatacağız.” diye konuştu.

İl Başkanı Advan, istişare toplantılarının devam edeceğini kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz