Adli düzenden ayrılınca

Diyarbakır'da seçim çalışmaları nedeniyle partililerle bir araya gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ülkede çözülemeyecek bir problem olmadığını belirterek, "Peki bu çatışmalar neyin nesi. Onlar bizi şaşırtmıyor çünkü adil düzenden ayrıldığın müddetçe zulüm kaçınılmaz olur. Çatışmalar kendiliğinden gelir, adaletin dışında zulümden başka ne olabilir" dedi.

Adli düzenden ayrılınca

Diyarbakır'a seçim çalışmaları için gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, merkez Kayapınar İlçesi'nde partililerle birlikte basın toplantısı düzenledi. Kentte partililer, STK temsilcileriyle görüşmeler yaptığını belirten Başkan Kamalak, toplantılarda Türkiye'nin sıkıntılarının yanı sıra bölgedeki sıkıntıları özel olarak ele aldıklarını söyledi. Genel Başkan Kamalak konuşmasını şöyle sürdürdü:

 "Çözülemeyecek bir problem yok. Peki bu çatışmalar neyin nesi. Onlar bizi şaşırtmıyor. Çünkü, adil düzenden ayrıldığın müddetçe zulüm kaçınılmaz olur.  Çatışmalar kendiliğinden gelir, adaletin dışında zulümden başka ne olabilir. Hakkın dışında batıldan başka ne olabilir. Hakkın dışında derece derece batıl olur, zulüm olur. Ha derecesi farklı olabilir ama derece itibariyle hepsi batıldır. Bir genel başkanın bir ile 5 gününü ayırması o partinin oraya ne kadar önem verdiğini ifade eder. Türkiye'nin 81 ili  var. Ama 3 ay içerinde 5 günümüzü buraya ayırmışız. Çünkü bu yöredeki kardeşlerimiz gerçekten bizim için özeldir. Önümüzde bir seçim var. Bu seçimde hakkı esas aldığınız taktirde inşallah bu yörenin çözülemeyecek probleminin olmadığını göreceğiz. Bu tür gerilimler bütün ülkeye zarar verdiği gibi özelde buraya zarar veriyor. Araştırıyoruz bazı illerimizde gıda sıkıntısı çekildiğini görüyoruz. Çünkü nakliye araçları daha önce 500 liraya gelirken şimdi 2 bin 500 liraya gelmiyor.  Niye? Buralarda bir takım risk var diyor. Geldi diyelim bunun ilk sıkıntısını bu yörenin insanı çekecek. Nakliyeciye bu parayı ödeyen firma ya da market o bedeli fiyatlara yansıtacak. Zaten bu alanda doğru dürüst iş imkanı yok. İşsizlik oranı yüzde 60'ları bulmakta. Fabrikalar bir bir elden çıkarılıyor. Bizim zamanımızda sadece Diyarbakır'a 8 fabrika kurulmuştu. Şimdi 3 tanesi çalışır durumda. Biz o fabrikaları 118'e çıkarmalıydık."

Kaynak: Diyarbakır Söz