Elektirik Fabrikasında Nikah!

Edirne'de, geçmişte mazotla elektrik üretimi için kullanılan metruk bina, nikah dairesi ve kültür merkezi olarak hizmet verecek.

Elektirik Fabrikasında Nikah!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, restorasyon çalışmalarının sürdüğü binada incelemelerde bulundu.

Tarihi binanın restorasyon çalışmalarının bir yılda tamamlanacağını belirten Gürkan, "Seçim beyannamemizde, atıl haldeki elektrik fabrikasını restore ettirme sözü vermiştim. Bu vaadimi verdiğimde yalan söylediğimi ifade ettiler. Anıtlar Kurulu'nun izin vermeyeceğini söylediler ama görüyorsunuz, bu sözümüzü yerine getiriyoruz" dedi.

Gürkan, binanın çevresinde eski bir mezarlık olduğu için burada ses düzeyi yüksek organizasyonların yapılamayacağını vurguladı.

Restorasyon sonrasında tarihi elektrik fabrikasında nikah kıyılacağını ve kültür-sanat faaliyetleri yapılacağını dile getiren Gürkan, "İhalede yapılan yüzde 29 kırımla restorasyon masrafını 1 milyon 287 bin liraya düşürdük. Edirne Belediyesi'nde doğrudan teminle olmuyor. Artık açık ihaleyle yapıyoruz" diye konuştu.

Gürkan, binaya Edirne'ye hizmetleri olan bir kişinin adını vermeyi planladıklarını vurgulayarak, "Burası kente armağan olsun" ifadesini kullandı.

Kaynak: radikal.com

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler