Zerender Kürtçe ağıtlarla uğurlandı

Tunceli’nin Alacak Köyü’nde önceki gün başlatılan askeri operasyon sırasında çıkan çatışmada şehit edilen üç askerden biri olan İlhan Zerender’in cenazesi Şemdinli’deki köyünde defnedildi.

Zerender Kürtçe ağıtlarla uğurlandı

Tunceli’de uzun süredir başlatılan askeri operasyonlar birçok noktada devam ederken, önceki gece Alacak Köyü'nde operasyon sırasında gece saat 02.00'da çıkan çatışmada 3 asker şehit edilmişti. Şehit askerlerden Şemdinli nüfusuna kayıtlı İlhan Zerender’in cenazesi dün sabah saatlerinde memleketine uğurlandı.

8 aylık asker olduğu öğrenilen Zerender’in cenazesi Tunceli’den helikopterle Şemdinli’ye bağlı Ortaklar Karakoluna getirildi. Burada yapılan askeri törenin ardından konvoy eşliğinde Gelişen Köyü (Şapatan), Ulaşan Mezrası’a (Zerin) getirilen Zerender’in cenazesi kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında defnedildi. Cenaze törenine Hakkâri Vali Yardımcısı Önder Bozkurt, İl Tümen Komutanı Şenol Alparslan, İl Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, Hakkâri İl müftüsü Mehmet Feysal Geylani, Şemdinli Kaymakamı Mesut Gençtürk ile yakınları ve vatandaşlar katıldı.

CENAZEDE KÜRTÇE AĞITLAR YÜKSELDİ

Cenaze sırasında Kürtçe ağıtların yükselmesi dikkat çekerken Yaşamını yitiren asker İlhan Zerender’in babası, oğlunun 8 aylık asker olduğunu ve en son 10 gün önce telefonla kendisiyle görüştüğünü belirtti.

‘ARTIK YETER FAKİR FUKARA ÇOCUKLARI ÖLMESİN’

Kendisi de korucu olan baba Zerender, Oğlu ile en son konuştuğunda bir sorununun olmadığını söylediğini belirterek: "Oğlumla en son konuştuğumda durumunnun iyi olduğunu söyledi. Sonra operasyona gittiğini öğrendim ve yaklaşık 10 gündür kendisinden haber alamıyordum. 6 çocuğum var ölen oğlum İlhan en büyüğüydü. Dünyaya geldiğinde ben yine askerdeydim. 16 yıl öncede annesi vefat etti. Ona hem babalık hem annelik yaptım. Artık bu kanın durması lazım. Olan fakir fukaranın çocuğuna oluyor. Yeter artık fakir fukara çocukları ölmesin. Allah da peygamber de bunu kabul etmez. Bu kanın durması lazım. Yetkililerden ricam artık bu kanın durmasını sağlasınlar." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler