Zana'dan Avrupa'ya Açlık Grevi Mektubu

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, cezaevlerinde sürdürülen açlık grevlerindeki taleplerin karşılanması için Avrupa Parlamentosu başta olmak üzere Avrupa'dan bir çok kurum ve kişilere mektup gönderdi.

Zana'dan Avrupa'ya Açlık Grevi Mektubu

DİYARBAKIR-Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, cezaevlerinde sürdürülen açlık grevlerindeki taleplerin karşılanması için Avrupa Parlamentosu başta olmak üzere Avrupa'dan bir çok kurum ve kişilere mektup gönderdi.

ZANA’DAN MEKTUP

Zana mektubunda, "Açlık grevlerinin ölümle sonuçlanmaması için Türkiye'nin duyarlı kamuoyunun yanı sıra uluslararası kamuoyuna da önemli sorumluluk düşmektedir. Bu sorumluluk; çağdaş dünyanın yüzlerce yıl süren ve milyonların ölümü sonucu yarattığı değerlerine sahip çıkmasıdır. Sizlerin temel insan hakları ve özgürlüklere yönelik duyarlılığınızı gözönünde bulundurarak, kaybedecek tek bir saniyenin bile olmadığını bilmenizi isterim" dedi.

SORUNUN ÇÖZÜMÜ

Zana mektubunun devamında Türkiye'deki açlık grevinin siyasi tutuklu ve hükümlü tutukluların Kürt sorununda görülen tıkanıklığın giderilmesi ve diyalog kanallarının açılması için gündeme getirdiği bir irade beyanı olduğunun unutulmaması gerektiğini belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz