Yıldırım: Hiç kimsenin yaptığı yanına kâr kalmaz

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: ''Bugün Türkiye, geçmişinde yaptığı hatalarla hesaplaşıyor. Karalık dönemlerin olayları birer birer gün ışığına çıkıyor''

Yıldırım: Hiç kimsenin yaptığı yanına kâr kalmaz

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat soruşturmasına ilişkin, ''Demokrasilerde hiç kimse keyfi iş yapamaz. Hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmaz'' dedi.

Ankara metrolarının şantiyelerinde inceleme yapan Yıldırım, Söğütözü istasyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım, 28 Şubat soruşturmasında bugün yapılan aramaları nasıl değerlendirdiğine yönelik soru üzerine, bu konuda duruşlarının belli olduğunu söyledi.

Demokrasilerde hiç kimsenin keyfi iş yapamayacağını ve hiç kimsenin de yaptığının yanına kar kalmayacağını ifade eden Yıldırım, ''Mutlaka yaptığınız her işin hesabını vereceksiniz. Dolayısıyla hangi kurum olursa olsun, bu kurumlar içerisinde yetki ve sorumluluk alanında insanların kurallara, kanunlara uygun olarak hareket etmesi lazım. Kendi görev ve sorumluluk alanları dışında başka bir işle meşgul olmaması lazım. Demokrasinin ve gelişmiş toplumun gereği de budur. Türkiye bir anlamda geçmişinde yaptığı hatalarla hesaplaşıyor, yüzleşiyor. Karanlık dönemlerin olayları birer birer gün ışığına çıkıyor'' diye konuştu.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz