Yeni Van, yeniden Van

"Van'da Hayat Yolunda" çalışma kitabının ardından, bu kez de "Yeni Van, Yeniden Van, Birlikte Başardık, Teşekkürler Türkiye" adlı bir tanıtım filmi hazırladı.

Yeni Van, yeniden Van

VAN- Van Valiliği, 23 Ekim depremi sonrası hazırladığı,"Van'da Hayat Yolunda" çalışma kitabının ardından, bu kez de "Yeni Van, Yeniden Van, Birlikte Başardık, Teşekkürler Türkiye" adlı bir tanıtım filmi hazırladı.

Van Valiliği ile Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından hazırlatılan filmde, Van depreminin 365 günü anlatılıyor.

23 Ekim ve 9 Kasım'da meydana gelen depremlerdeki sıcak görüntülerin yer aldığı 5 dakikalık tanıtım filmi, depremi yaşamış, Vanlı Yunus Ari tarafından yöreye özgü lehçesi ile seslendiriliyor.

‘SİZE 4 DİLDE ANLATAYIM MI?’

Film, Van Kalesi'nin üzerinde gönüllü rehberlik yapmakta olan Yunus'un 'Size 4 dilde Van'ı anlatayım mı' anonsuyla başlıyor.

Depremin 365 gününün anlatıldığı, deprem sonrası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlar Kurulu'nun büyük bir bölümünün ilk saatlerde yaptığı ziyaret, çadır ve konteyner dağıtımı, kalıcı konutların inşası ile teslimine kadar tüm detay görüntülerin yer aldığı film, Yunus'un konutunu teslim alması ve 4 dilde yaptığı teşekkür ile sona eriyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz