Yaz ile gelen zafer

AK Parti’nin mimberden gelen ve ilmi yönde hayli donanımlı olan Milletvekili adayı Mehmet Sait Yaz “seçmene size verdiğimiz sözün sorumluluğunu Allah katında sorumlu olduğumuz sözlerden sayıyoruz.” diyerek, hitap ediyor.

Yaz ile gelen zafer

AK Parti kuruluş tarihinin en kritik ve zorlu seçimiyle karşı karşıya bulunuyor… Ki bunu parti kurmayları da deklare ediyor. Yerel seçimlerde büyük şehir belediyelerini kaybeden AK Parti hali hazırda kafası karışık yahut tepkili diye isimlendirilen seçmenle de karşı karşıya olduğunu söylemek gerekir. Parti içi bölünmelerin sonucunda oluşan eski başbakan ve bakanların kurduğu yeni partiler ve ana muhalefet ile yaptıkları ittifak der demez Ak Parti’yi bir dizi ittifak yapmaya mecbur kıldı. Mevcut ittifak ve işbirliği, bunun göstergesi..

AK PARTİ 2. SIRA ADAYI

AK Parti’nin adaylarını belirlerken artık iş adamı, müteahhit yahut aşiret lideri değil, toplumda kanaati olan ve o kanaate önder olan kişilerden belirlemesi gerektiği gerçeğiyle, bu tanıma uyan bir ismi Diyarbakır listesine aldı.. İkinci sıra Milletvekili adayı Mehmet Said Yaz.  Yaz kentin, bölgenin ve Türkiyenin yansıra bir çok ülkede yaşayan Müslüman kesimin yakından tanıdığı, bildiği ve ilmine önem verdiği kişi…

YAZ MİMBERDEN GELİYOR

Kendisi, Diyarbakır Ulu Camii emekli imam hatibi. Yaz aynı zamanda bir ilim insanı. Halk ile hep iç içe olan Yaz, sayısız konferans, makale ve röportaj ile televizyon kanallarında programlar yaptı.. Yoğun olarak ta Uzay Haber televizyonunda, ilmiyle izleyicilerine seslendi.. Görevini imametten ibaret görmeyen Yaz, esnafın, öğrencilerin, kadınların sosyal, maddi ve manevi sorunları ile de ilgilenerek zaten fahri milletvekilliği yapmakta.

HENDEK OLAYLARINDA

Yaz, özellikle hendek-parikat olayları ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası verdiği vaazlar ile kamuoyunun yoğun bir şekilde dikkatini üzerine çeken sima oldu.. Diyarbakır’ın tarihi merkez Sur ilçesini virane eden hendek olaylarında Diyarbakır halkının devletinin yanında olması gerektiğini haykırırken, PKK sempatizanlarının korkulu rüyası haline geldi diyebiliriz..

Ülke gündeminde hayli konuşulan şu hutbesindeki ifadeler pür dikkat çekici.. Bakın ne diyor?

“Diyarbakır’da, Elazığ’da, Van’da şurada ve burada çocuklar ölüyor, parçalanıyor, kadınlar ölüyor, yaşlılar ölüyor, siviller ölüyor paramparça oluyor. Duyarlı olanlarınız Facebook’unu hemen açıyor ve Diyarbakır’da ölenlere rahmet kalanlara başsağlığı diliyorum diyor. Utan be! Bu mudur senin tepkin, dilin mi kurudu, kimden korkuyorsun? Neden yazında bunu yapana (PKK’ya) Allah lanet etsin, lanet olsun, çocuğu öldüreni Allah kahretsin, kadını öldüreni Allah kahretsin, araçları patlatanlara Allah lanet etsin demiyorsun! 10 ton patlayıcıyı sen Müslüman ırkdaşına karşı nasıl patlatıyorsun!”

KÜRTLERE KİM NE VERDİ?

Yaz, HDP’nin PKK’nın meşru çocuğu olduğunu ifade ederken, “Kürtler ölse HDP’nin umurunda olmaz” diye de haykıran biri… Aslında PKK ile olan mücadelesi imamlık döneminden de önce başlıyor. Zira kendisi gibi imam olan ağabeyi Abdulhalim Yaz, 1992 yılında, PKK örgütü tarafından katedildi.. Hem de, 37 kurşun sıkılarak.. Bölgede barışı, istikrarı savunan Yaz gençleri kendi tabiri ile Marksist yapılanmadan uzak tutmaya ve PKK gerçeğini her platformda anlatmaya çalışan olması nedeniyle, sürekli hedef oldu..

Bölgede sadece PKK ile değil aynı zamanda din tüccarları ile de derin mücadele veren Yaz, maalesef kendisini dindar olarak tanımlayan, bölgeyi bilmeyen adeta diğer adayların propagandasını yapan bir kesim ile de, savaş veriyor.. Din tüccarlarının dini argümanları kendi nefislerine göre kullanarak devşirmeye çalıştığı insanlara bu yolun yanlış olduğunu tüm benliği ile anlatırken, bu tüccarların paralı askerleri, peşin hükümlü şekilde Yaz’ı tanımadan ne dediğini dinlemeden kendisi ile oturup muhabbet dahi etmeden kimi zamanlar yargısız infazlarda bulundular.. İtibar suikastı uygulamaya çalıştılar, çalışıyorlar?…

SİYASET HIRKASINI GİYDİ

Yaz’ın dini siyasete karıştırdığını iddia edenler CHP’nin siyaset ile hiç alakası olmayan Müezzin adayına bakmalılar derken,  CHP’nin tarihten gelen müezzinlere, imamlara bakışının “inkar ve asimilasyon” odaklı olduğunu da görmek lazım. Yaz imamken değil aksine imamet cübbesini çıkartmak sureti ile Siyaset hırkasını giymekte..

 Yaz AK Partiye kızgın, kırgın olan binlerce kitleyi tekrardan partisiyle barıştıran oldu.. Katıldığı toplantılarda, ziyaretlerde zaman zaman köylülerin sitemleri ve eleştirileri ile karşı karşıya kalasa da, özünde inka edici oluyor.. Daha evvel onlarca vekilin seçimden önce köylerini ziyaret ettiğini en azından SU sorununu çözmek için söz verdiğini lakin kazanınca uğramadığını bu sebepten AK Partiye oy vermeyeceğini söyleyen köylülere Yaz’ın yaptığı hitap hayli etkileyici…

VATANDAŞA MESAJLARI

“Bakınız ben iş adamı değilim, ilim adamıyım size verdiğim sözleri tutmazsam bu ilmime de karşı olumsuz sözlerin söylenmesine sebep olacak. Ki ben mihraptan gelmeyim sözlerimi tutmazsam sizin eleştirileriniz mihraba da ulaşacak. Bu sebepten beni öncekiler ile karıştırmayınız biz size verdiğimiz sözün sorumluluğunu Allah katında sorumlu olduğumuz sözlerden sayıyoruz.”

AK PARTİYE KAZANIMLARI

Sonuç olarak, şüpheci olan halk sırf Mehmet Said Yaz ve kadim itibarı sebebi ile AK Partiye oy vereceğini ilan ediyor. Halkta böyle intiba bırakan birisi ise hala daha PKK’nın ölüm listesinde. AK Partinin bölgedeki itibar sahibi ilim insanlarına yönelik aday çalışması farkı ortaya çıkaracak. Halktan olanlar Halk ile beraber kritik bölgelerde AK Partiyi yeniden itibar sahibi yapacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler