Van'da silahlar konuştu

Van'da polise saldırdığı öne sürülen kişinin kaldığı eve baskın yapıldı. Çıkan çatışmada yüzlerce kurşun sıkıldı. Baskında bir kişi öldürüldü, üç kişi gözaltına alındı.

Van'da silahlar konuştu

Van ’da önceki gün saat 21.00 sıralarında Van Erciş karayolu üzerindeki Et Balık Kurumu civarlarında devriye görevi yapan polis aracına bir kişi tarafından uzun namlulu silahla ateş açıldı. Saldırıda polis aracı isabet alırken, ölen ya da yaralanan olmadı. Saldırıdan sonra özel harekat ve terörle mücadele şubesi polisleri teröristin kaçabileceği bölgeleri abluka altına alarak operasyon başlattı.

ŞEHİR ÇIKIŞINDA SALDIRI

Şehrin giriş çıkışları tutulurken, polis uzun takip sonrası PKK ’lının sığındığı hücre evini gece yarısı tespit etti. 4 kişinin bulunduğu evin etrafını saran polis 'teslim ol' çağrısı yaptı. Buna ateşle karşılık veren PKK ’lılarla polis arasında çatışma çıktı. Yüzlerce merminin sıkıldığı çatışmada 1 PKK ’lı öldürülürken, 1 kişi de yakalandı. Evde bulunan ve PKK ’lılara yardım yataklık yaptığı öne sürülen 2 şüpheli de gözaltına alındı.

POLİS ŞEHİR GİRİŞİNDE

Van ’da operasyonlar sürerken, polis şehrin giriş çıkışlarında araçlar ve vatandaşlar üzerinde uygulama başlattı. Bu arada, polis servislerinin geçiş güzergahlarındaki güvenlik önlemi üst seviyeye çıkarıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz