Türkiye Narin'e ağladı, İmamın sözleri vicdanları sorgulattı; "Burada yatan bizim insanlığımızdır!"

Kaybolmasının üzerinden 19 gün geçtikten sonra dere yatağında cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran bugün komşu köyde kılınan cenaze namazının ardından köyünde defnedilmek üzere yola çıktı. Cenazeyi kıldıran imamın sözleri insanlığı bir kez daha sorgulattı.

Türkiye Narin'e ağladı, İmamın sözleri vicdanları sorgulattı;

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos günü Kur'an kursuna gitmek için evinden çıkan Narin'den bir daha haber alınamamış ve ilk etapta yapılan çalışmalarda amca Salim Güran gözaltına alınmıştı. Cesedin bulunmasıyla beraber çalışmalar daha da derinleşirken sol bacağının koptuğu öğrenilen #Narin Güran'dan otopsi çalışmaları sırasında 91 parça örnek alındığı öğrenildi. 

Çalışmaların ardından küçük kızın cansız beedeni aileye teslim edildi. Küçük kızın cenazesine Diyarbakıır'ın önemli STK temsilcileri, milletvekilleri, işadamları ve vatandaşlar katılırken cenaze namazını kıldıran imamın sözleri cenazeye katılanların yüreklerine bir kez daha ateş düşürdü. 

NASIL HESAP VERECEĞİZ?

İmam, "Bugün burada musallada yatan bizim vicdanımızdır, insanlığımızdır. Cenabı Hak bizi vicdan sahibi insanlardan eylesin. Ahlaklı insanlardan eylesin. İnşallah toplum olarak insanlığımızı yeniden hatırlarız. Narin'imiz cennettedir. Masum bir yavrumuz katledildi. Emin olun cennettedir. Bunun mutlaka hesabı sorulacaktır. Bu yavrumuzun cenazesini kılıyoruz, Allah'a nasıl hesap vereceğiz? Vicdanımız, insanlığımız... Bunu yeniden gözden geçirmemiz gerekiyor" cümlelerine yer verdi. 

Haber: Nazime Aslı ÇAVLAN 

Kaynak: Diyarbakır Söz