''Toplumsal Barışı Sağlamak İçin CHP'nin Yeni Yol Haritası''

CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu: ''Şu aşamada henüz MHP ve BDP'den görüşme talebinde bulunmadık ama bulunacağız''

''Toplumsal Barışı Sağlamak İçin CHP'nin Yeni Yol Haritası''

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, terör sorununun çözümüne yönelik başlattıkları görüşmelere ilişkin, ''Şu aşamada henüz MHP ve BDP'den görüşme talebinde bulunmadık ama bulunacağız'' dedi.

Loğoğlu, CHP Çankaya İlçe Başkanlığı tarafından, Vedat Dalokay Nikah Salonu'nda düzenlenen ve moderatörlüğünü Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu'nun yaptığı ''Toplumsal Barışı Sağlamak İçin CHP'nin Yeni Yol Haritası Paneli''ne katıldı.

Başlattıkları girişimden bahseden Loğoğlu, önerilerinin bir sürecin başlatılmasına yönelik öneri olduğunu anlattı.

TBMM çatısı altında, 4 partiden 2'şer milletvekilinin katılımı ile 8 kişilik Mutabakat Komisyonu kurulması, Meclis dışında da buna paralel olarak 12 kişilik Akil Adamlar Komisyonu oluşturulması önerisinde bulunduklarını belirten Loğoğlu, bu önerilerini ilk olarak Meclis Başkanı'na ilettiklerini söyledi.

Sorunun çözümünün Meclis çatısı altında olmasını istedikleri için ilk olarak Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e gittiklerini ve Çiçek'in de önerilerini desteklediğini ifade eden Loğoğlu, daha sonra ise AK Parti'yi ziyaret ettiklerini anlattı.

AK Parti Genel Merkezi'ne yaptıkları ziyaretin bazı kesimler tarafından eleştirildiğini belirten Loğoğlu, kendilerinin hükümetle değil, hükümetin sorunun çözümünde başarısız olduğu için, bir siyasi parti ile görüştüklerini savundu.

AK Parti ile de olumlu bir görüşme yaptıklarını anımsatan Loğoğlu, parti olarak tek amaçlarının ülkeye barış getirmek olduğunu belirtti.

MHP'den gelen tepkileri de dile getiren Loğoğlu, ''Şu aşamada henüz MHP ve BDP'den görüşme talebinde bulunmadık ama bulunacağız'' diye konuştu.

Neden böyle bir girişimde bulundukları konusunda da açıklamalar yapan Loğoğlu, ''Arap ülkelerinde başlayan olaylar Kürt meselesinin bölgedeki boyutlarını değiştirdi. Son gelişmelerle bu mesele bölgesel hale geldi. O nedenle bu meseleye Türkiye'nin el koyması gerekiyordu. Bunu yapmadığı takdirde, bölge dışı ülkelerin buna karışacağı bir mesele halini alacaktı'' değerlendirmesinde bulundu.

Loğoğlu, başlattıkları girişimin, Türkiye'nin birliğini ve bütünlüğünü hedefleyen bir girişim olduğunu da kaydetti.

Gazeteci Faruk Bildirici de sorunun adının iyi konması gerektiğini söyledi.

CHP'nin girişimini olumlu bulduğunu, MHP'nin tepkilerini de önceden tahmin edebildiğini anlatan Bildirici, ''Asıl merak ettiğim CHP'nin bundan sonra ne yapacağı'' ifadesini kullandı.

Gazeteci Deniz Zeyrek de CHP'nin bir yol haritası belirlemek için yola çıktığını ancak bunu kendi içinde yeterince tartışmadığını söyledi.

Zeyrek, sorunun tespitinin iyi yapılması gerektiğini de anlattı.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz