TIR alev aldı

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde bir Tır'ın çekici balatalarının aşırı ısınması nedeniyle alev alması neticesinde Tır'da bulunan 8 yeni arabadan 4'ü hurdaya döndü.

TIR alev aldı
Bursa’nın Orhangazi İlçesinde, Tır’ın çekici balatalarının aşırı ısınması neticesinde çıkan yangında, araçta bulunan 8 yeni arabadan 4 tanesi yanarak hurdaya döndü.
Olay, dün gece Bursa- Yalova yolu Orhangazi girişinde meydana geldi. Bursa’daki bir otomobil fabrikasından yüklediği sıfır kilometre 8 otomobili İstanbul’a götürmek için yola çıkan Osman Altunkaynak (40) yönetimindeki 34 BD 6012 plakalı TIR’ın çekici bölümündeki balatalar, Orhangazi girişinde sıkışınca alev aldı. 


DHA'nın haberine göre; Lastiklerin tutuşmasıyla başlayan yangın, bir anda büyümeye başladı ve Tır'ın dorsesinde bulunan sıfır kilometre otomobillere sıçradı. Yangında, 8 otomobilden 4 tanesi alev aldı. Tır’ı yol kenarına çeken sürücü Osman Altunkaynak aracından inerek yangın tüpleri ile yangına müdahale etti. Altunkaynak, yangın tüpleri bitince bu kez yol kenarındaki bir işletmede bulunan tüpleri alarak alevlere müdahale etti.


Yangın,bu sırada gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile kontrol altına alınıp söndürüldü.
4 otomobilin kullanılamaz hale geldiği yangınla ilgili soruşturmaya başlandı. Kamyon sürücüsü ise Orhangazi girişinde bir anda lastiklerin alev aldığını, müdahale etmesine rağmen söndüremediğini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz