Tepki her yerde

Yurdun dört bir yanından şehit, gazi yakınları ve sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’a tepki gösterdi.

Tepki her yerde

İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın Bingöl'de şehit ağabeyi Tahir Gümren'e küfretmesine yurdun dört bir yanından tepkiler yağarken, siyasiler ve sivil toplum kuruluşları "Şehide Saygı" mitingleri düzenlendi.

BİNGÖL'DE ŞEHİDE SAYGI

Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK), kentte şehidin ağabeyine küfreden İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'a tepki amacıyla Şehide Saygı" mitingi düzenledi.

Genç Caddesi Saat Kulesi önünde düzenlenen mitinge, şehit aileleri, gaziler, Türkkan'ın küfrüne maruz kalan şehit ağabeyi Tahir Gümren ve vatandaşlar katıldı.

Mitinge katılanlar Türk bayrakları açtı, tekbir getirdi ve Türkkan'a tepki gösterdi.

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, yaptığı konuşmada, Bingöl halkının misafirperver ve cesur olduğunu söyledi.

Sözen, "Bingöl halkı olarak 1990'lı yıllardan bu yana hiçbir zaman teröre, teröristlere, onların siyasi uzantılarına, yardakçılarına boyun eğmedik, bundan sonra da boyun eğmeyeceğiz." dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Bingöl'de esnafı ziyaret ettiği sırada yaşanan olaya ilişkin Sözen, şunları kaydetti:

"İYİ Parti ve Türkkan'dan beklentimiz, derhal Bingöl'e dönüp şehidin annesinin elini öpüp ondan özür dilemesiyken, yalandan tiyatro çeviriyorlar. Önce 'Ben küfretmedim.' dedi. Yalanı kameraya yansıyınca özür diledi. Özrü kimden diledi biliyor musunuz? Ne şehit ailemizden ne de cesur Bingöl halkından özür diledi, kendi Genel Başkanından özür diledi."

BİŞHAK Başkanı Naim Tan da şehit ailelerinin şehitlerin emaneti olduğunu vurguladı.

"Görevi, makamı, mevkisi ne olursa olsun hiç kimse şehit ailelerine ve gazilerimize hakaret etme hakkına sahip değildir. Şehit ailemize terbiyesizce söylemlerde bulunan Lütfü Türkkan'ı bir kez daha kınıyor ve lanetliyoruz." diyen Tan, Türkkan'ın milletvekilliğinden ve siyasetteki tüm görevlerinden istifa etmesini beklediklerini aktardı. Tan, "Bu kişinin derhal partisi tarafından ihraç edilmesi, toplum olarak en büyük beklentimizdir." ifadesini kullandı. Miting, Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından sona erdi.

'İSTİFA ETMESİNİ İSTİYORUZ'

Buarada, Şırnak'ta bir araya gelen sivil toplum kuruluşları ile şehit yakınları tarafından kınama yürüyüşü yapıldı. Sanat Sokağı’nda yapılan yürüyüşte kalabalık, ellerinde Türk bayrakları ile sık sık "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı.

Şırnak Şehit Gazi ve Köy Korucuları Federasyonu Başkanı Mehmet Güngör, yürüyüşe katılanlar adına açıklama yaparak, "Görevi, makamı, mevkii ne olursa olsun hiç kimse şehitlerimize, gazilerimize hakaret etme hakkına sahip değildir. Şehit ailelerimiz, bizlere şehitlerimizin emanetleridir. Biz bu emanetlere gözümüz gibi bakar ve koruruz. Şehit ailemize seviyesizce söylemlerde bulunan Lütfü Türkkan’ı Şırnak’ta bir kez daha kınıyoruz ve lanetliyoruz. Bu kişinin milletvekilliğinden ve siyasetteki tüm görevlerinden istifa etmesini istiyoruz. Bu kişinin derhal partisi tarafından ihraç edilmesi, toplum olarak en büyük beklentimizdir" dedi. Yapılan açıklamadan sonra grup sloganlar atarak dağıldı.

ARDAHAN, AĞRI VE MUŞ

Ardahan Gaziler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yener Göydemir de Türkkan’a tepki gösterdi. Göydemir yaptığı açıklamasında şunları ifade etti: “Milletvekili Lütfü Türkkan'ın şehit kardeşine yaptığı küfürü, tüm şehit aileleri ve gazilerimize yapılmış gibi addediyoruz. Vatanımızın bütünlüğü, milletimizin birliği için hayatını feda den şehitlerimizin aziz hatıralarına saygısızlık edenleri şiddetle ve nefretle kınıyoruz."

TÜRKKAN İSTİFA SLOGANLARI

Ağrı’da bir araya gelen gaziler, şehit yakınları, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bölge halkı da İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın şehit yakınına yönelik hareketine tepki gösterdi. Cumhuriyet Caddesi'nde, ellerinde 150 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla "Lütfü Türkkan istifa", "Şehidime uzanan eller kırılsın", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı atarak yürüyen grupta açıklama yapan şehit kızı Yasemin Avşar, İYİ Partili Türkkan'ın özrünü kabul etmediklerini ifade ederek, “Vatanımızın bütünlüğü, milletimizin birliği ve beraberliği için hayatını feda eden şehitlerimizin aziz hatıralarına, bizlere emaneti olan yakınlarına saygısızlık edenleri yüce milletimizin asla unutmayacağını biliyor, şehit yakınları ve gaziler olarak bizler şehit yakınına küfretme hadsizliğine ve terbiyesizliğine cüret etme cesaretini gösteren Lütfü Türkkan’ın özrünü kabul etmiyoruz" dedi. Basın açıklamasının ardından grup, olaysız dağıldı.

ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜKTÜR

Muş'ta Terörle Mücadele ve Vazife Kahramanları ve Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından da belediye meydanında açıklama yapıldı. Derneğin Muş Şube Başkanı Nadir Koçlardan, Türkkan’ın çaresizlik içerisinde mecburiyet üzerine yapmış olduğu özrün kabahatinden büyük olduğunu belirtti. Koçlardan, “Çaresizlik içerisinde mecburiyet üzerine yapmış olduğu özür ise kabahatinden büyüktür. Hülasa; tarihin derinliklerinde Hayme Ana'dan, Şerife Bacı'ya bu aziz millet bacısına küfredene gereğini yapmıştır. Bu konuda bizi yaralayan milleti temsil makamındaki birinin şehit yakınlarının hassasiyetlerini kavramayarak bu hal ve tavır içerisinde bulunmuş olmasıdır. İsteğimiz sadece istifa etmesi değil tüm kıymetli şehit ailelerinden tek tek özür dileyerek, pişmanlığını bildirmesidir. Tarih manevi değerlerine saygısızlık yapanları hiçbir zaman unutmayacaktır" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler