Suriyeli engelli 3 kardeşin tekerlekli sandalye mutluluğu

Diyarbakır'da çocuk yuvalarında kalan çocukların yaptıkları resimlerden elde edilen gelirle Suriyeli üç bedensel ve zihinsel engelli kardeşe tekerlekli sandalye alındı

Suriyeli engelli 3 kardeşin tekerlekli sandalye mutluluğu

Diyarbakır'da "Sen de Gül Çocuk" projesi kapsamında çocuk yuvalarında kalan çocukların yaptıkları resimlerden elde edilen gelirle, Suriyeli üç bedensel ve zihinsel engelli kardeşe tekerlekli sandalye alındı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hayata geçirilen "Sen de Gül Çocuk" projesi kapsamında çocuk yuvalarında kalan çocukların yaptıkları resimlerden elde edilen gelir, Suriyeli üç bedensel ve zihinsel engelli kardeşe umut oldu.

İyilik okulları projesi bünyesinde "Yetim Güldür Onu Güldür" sloganı ile hayata geçirilen proje ile ihtiyaç sahibi çocuk ve aileleri sevindirildi.

YETİM GÜLDÜR, ONU GÜLDÜR

Çocukların yaptıkları resimlerden elde edilen gelirle Suriyeli görme ve yürüme engelli üç kardeşe tekerlekli sandalye alındı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Halit Açar, proje koordinatörü Ferda Salık, Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile çocuk yuvasında kalan çocuklar, Suriye uyruklu Musilli ailesini ziyaret ederek, tekerlekli sandalyeleri teslim etti.

Suriye’nin Halep kentinde yaşanan savaştan dolayı eşi ve üç çocuğunu alarak Diyarbakır’a yerleşen baba Hişam Musilli'yle ilgilenen Açar, toplumda hiç kimseyi yalnız ve çaresiz bırakmayacaklarını söyledi.

SURİYE'DE YARALANMIŞTILAR

Devletin kendi vatandaşlarına olduğu gibi Suriyelilere de tüm imkanları sunduğunu belirten Açar, "Devlet korumasında bulunan bütün çocuklarımızın ihtiyaç sahibi çocuklara yardım eli uzatmaları bizde tarifi imkansız iyi duygulara neden olmuştur. Güzel yürekleri ile güzel işler yapmaları takdire şayandir. Hepsinin gözlerinden öpüyorum." dedi.

Tekerlekli sandalyelerine oturan Suriyeli engelli kardeşler Muhammed Nur, Umran ve Tahir Hamza Musilli'nin ise mutlulukları gözlerinden okundu. 

Kaynak: Diyarbakır Söz