Sur'da şehit olan 2 özel harekat polisi, memleketlerine uğurlandı

DİYARBAKIR'ın Sur ilçesindeki operasyonlar sırasında PKK'nın tuzakladığı bombanın inflak etmesi sonucu şehit olan özel harekat polisleri Kenan Ardıç ile Orhan Dilekçi'nin cenazeleri, törenle memleketlerine uğurlandı. Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, "Devletimize ve milletimize karşı düşmanlık güden, silah doğrultan ve bunlara destek veren her kim olursa olsun polisimizle, askerimizle ve milletimizle tek vücut olarak başları mutlaka ezilecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Sur'da şehit olan 2 özel harekat polisi, memleketlerine uğurlandı

PKK'nın tuzakladığı bombanın inflak etmesi sonucu şehit olan özel harekat polisleri Kenan Ardıç ile Orhan Dilekçi'nin cenazeleri, törenle memleketlerine uğurlandı

Şehit Özel Harekat polisleri 26 yaşındaki Kenan Ardıç ile 47 yaşındaki Orhan Dilekçi için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törene, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, kamu müdürleri ile şehidin arkadaşları katıldı. Şehit polislerin ailelerinin katılmadığı tören, cenazelerin katafalkta konulup, özgeçmişlerinin okumasıyla başladı.

SINIF ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ MEZUNU

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi Operasyon Grup amirliğinden geçici görevle 25 gün önce kente gelen polis memuru Kenan Ardıç'ın 2009 yılında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden mezun olduğu belirtildi. 2011 yılında polis olan ve Şırnak'a atanan Ardıç'ın evli 1 erkek çocuğu bulunduğu kaydedildi.

Yine Erzincan'dan geçici görevle Diyarbakır'a gelen özel harekat polisi Orhan Dilekçi'nin ise 1993 yılında Diyarbakır polis okulundan mezun olup, evli, 4 çocuk babası olduğu ifade edildi.

'BAŞLARI MUTLAKA EZİLECEKTİR'

Şehit polis memurları Kenan Ardıç ile Orhan Dilekçi'nin halkın huzur ve güvenini sağlamak amacıyla Sur ilçesine geldiklerini belirten Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, "Acımız ne kadar büyük olsa da bize bu acıyı yaşatan hainlerle mücadelemiz, sonuna kadar sürecektir. Devletimize ve milletimize karşı düşmanlık güden silah doğrultan ve bunlara destek veren her kim olursa olsun polisimizle, askerimizle ve milletimizle tek vücut olarak başları mutlaka ezilecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın"

Okunan duaların ardından şehit polislerin cenazesini arkadaşları katafalktan alınarak, omuzlarda taşınarak tekbirler eşliğinde ambulansa bırakıldı. Şehit polislerden Kenan Ardıç'ın cenazesi Sivas'a, Orhan Dilekçi'nin cenazesi ise Erzurum'a gönderildi.

CİZRE'DEKİ ŞEHİT ASKER

Öte yandan, Cizre ilçesinde PKK mensuplarına yönelik operasyonda, şehit düşen Astsubay Kıdemli Çavuş Abdulkadir Öner'in (27) cenazesi düzenlenen törenin ardından, memleketi Adıyaman'a uğurlandı.

Şehit Öner'in, Türk bayrağına sarılı naaşı Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığına getirilerek, katafalka konuldu. Törende, şehidin öz geçmişi okunarak, dua edildi.

Evli  ve bir çocuk babası olan Öner'in cenazesi karayoluyla Şerafettin Elçi Havaalanı'na oradan da uçakla memleketi Adıyaman'ın Besni ilçesine gönderildi.

Törene, Vali Ali İhsan Su, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar ve Emniyet Müdürü Celal Sel ve diğer yetkililer katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz