Son dakika bilgisi; Diyarbakır halkı Narin için yürüyor; Küçük bedeni otopsi'de

Cesedi bugün evinin yakınlarındaki Eğertutmaz Deresinde bulunan Narin Güran için bugün saat 19.00’da Diyarbakır halkı, STK’lar, DEM parti ve DBP Oryıl Petrol (Koşuyolu)’dan Dağkapı’ya kadar yürüyecek.

Son dakika bilgisi; Diyarbakır halkı Narin için yürüyor; Küçük bedeni otopsi'de

Kayıp Narin’in cesedi otops,i için Diyarbakır Adli Tıp Kurumuna teslim edildi. 


Akabinde ##Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Serra Bucak’tann da açıklama gecikmedi. 


Bucak: “Ne yazık ki 19 gün süren aramaların sonunda Narin’i sağ salim bulamadık. Çok üzgünüm! Çocukları koruyamadığımız ve ailelerine gerekli bilinç ve farkındalığı veremediğimiz bu sistem ve anlayış içerisinde büyüyemeden elimizden kopup giden çocuklar var ve ne yazık ki o çocukların göz ardı edilen yaşam hakları var! Sorumluların en ağır şekilde yargılanmaları ve adaletin sağlanması gerekiyor. Yerel yönetimler, çocuk hak örgütleri ve kadın örgütleri ile beraber bu davanın takipçisi olacağız.” ifadesine yer verdi. 
Evinin yakında kaybolmasının üzerinden 19 gün geçtikten sonra cesedi bulunan #Narin Güran için bugün saat 19.00’da Diyarbakır halkı, STK’lar, DEM parti ve DBP Oryıl Petrol (Koşuyolu)’dan Dağkapı’ya kadar yürüyecek.


Ayrıca kaynaklardan edinen bilgilere göre, Narin’in köyünde ağıtlar yükselirken basın mensupları jandarma nezaretinde köyden çıkarılıyor. 


HABER MERKEZİ


 

Kaynak: Diyarbakır Söz