Şırnak'ta çatışma: 1 teğmen şehit

Şırnak’ın Uludere ilçesi Bestler Dereler bölgesinde güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada 1 teğmen şehit oldu.

Şırnak'ta çatışma: 1 teğmen şehit

Uludere Bestler Dereler bölgesinde arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri ile bölücü terör örgütü PKK arasında çatışma çıktı. Çatışmada Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Tugayı’nda görevli Çankırı nüfusuna kayıtlı Jandarma Teğmen Korhan Kuruçay şehit oldu. Çatışmada yaralanan 2 güvenlik görevlisi ise Şırnak Asker Hastanesi’ne kaldırıldı. Çatışmanın yaşandığı bölgeye özel birlikler helikopterler sevk edildi. Operasyon hava destekli sürüyor.

Diğer taraftan, dün akşam Şırnak'ın Cizre ilçesinde bölücü terör örgütü PKK yandaşları tarafından Garnizon Komutanlığı, Adalet Sarayı ve bir benzin istasyonuna ses bombası atıldı. Benzin istasyonuna yapılan saldırıda 1 kişi yaralandı.

Şehit Kuruçay, bir ay önce evlenmiş

Şehit Korhan Kuruçay'ın sağlık personeli Hicret Kuruçay ile 7 Nisan'da nikah kıydıkları, çiftin Haziran'da memleketleri Çankarı'nın Kurşunlu ilçesinde kır düğünü planladıkları belirtildi.

Şırnak'ın Bestler Dereler bölgesinde arazi arama-taraması yapan güvenlik güçlerine bir grup terör örgütü mensubu tarafından ateş açıldı. Çıkan çatışmada Jandarma Teğmen Korhan Kuruçay (24) şehit oldu. Çankırı nüfusuna kayıtlı Kuruçay'ın Çakırsöğüt Jandarma Tugayı'nda görevli olduğu, bir ay önce evlendiği, hemşire olan eşinin tayinini de Şırnak'a aldırdığı öğrenildi.

Kuruçay'ın Şırnak'ta şehit olan teğmen arkadaşının fotoğrafına sosyal paylaşım sitesinde 'Senin kanın yerde kalmayacak' şeklinde yorum yaptığı ortaya çıktı.

Başbakan’dan başsağlığı mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak'ta Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e başsağlığı diledi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan, Şırnak'ta bir askerin şehit olması ve 2 askerin yaralanması nedeniyle Orgeneral Özel'e mesaj gönderdi.

Başbakan Erdoğan mesajında çatışmada bir askerin şehit olmasından duyduğu üzüntüyü belirterek, yaralı askerler için acil şifalar dileğinde bulundu.

Şehit Teğmen Korhan Kuruçay'ın Ankara'daki baba evinde yas var

Ankara Merkez Komutanlığı'ndan askeri yetkililer, sağlık personeliyle Demetgül Mahallesi 411. Sokak'taki evlerine gelerek şehidin annesi Nezire Kuruçay ile kardeşi Latif Kuruçay'a acı haberi verdi. Şehidin Çankırı'da bulunan babası Ünal Kuruçay'ın da haberi alıp Ankara'ya gelmek üzere yola çıktığı belirtildi.

Anne Nezire Kuruçay, 25 yaşında şehit olan oğlu için ağıtlar yaktı. Şehidin geçen yıl geçirdiği trafik kazası sonucu bir bacağını kaybeden kardeşi de gözyaşlarını tutamadı.

Şehadet haberini alan yakınları ve komşuları da eve gelerek ailenin acısını paylaştı.

Bu sırada ailenin yaşadığı ev ile sokaktaki bazı evlere Türk bayrakları asıldı.

AJANSLAR

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler