Şenyaşar ailesi 'adalet' için Diyarbakır'da

Şenyaşar ailesi, "adalet" nöbeti eylemleri kapsamında Diyarbakır'da ziyaretlerde bulunarak, destek istedi.

Şenyaşar ailesi 'adalet' için Diyarbakır'da

Şenyaşar ailesi, "adalet" nöbeti eylemleri kapsamında Diyarbakır'da ziyaretlerde bulunarak, destek istedi.

Suruç ilçesinde AK Parti Milletvekili İbrahim Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşini ve iki oğlunu kaybettiğini iddia eden Emine Şenyasar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar, 116'ncı giren "adalet" nöbeti kapsamında Diyarbakır'da ziyaretler gerçekleştirerek, destek istedi. DEVA ve Saadet Partisini ziyaret eden Şenyaşar ailesi, daha sonra hukuki destek için Diyarbakır Barosu'nu ziyaret etti. Burada gözyaşlarına hakim olamayan anne Şenyaşar, "Bir kağıt parçasıyla adalet arıyoruz. Çocuklarımın kanları hastaneydi. Hepsini gördüm. Adalet istiyoruz, bu zulüm yeter" dedi.

Ferit Şenyaşar da dosyaya dair baroya bilgi verdi. Şenyaşar, "Suça ortak oluyor. İnsanım diyen herkesin mücadelemize destek vermesini bekliyoruz. Bizi ölümle tehdit ediyorlar ama biz korkmuyoruz. Ya bu yolda öleceğiz ya da adaleti getireceğiz" diye kaydetti.

'DOSYA KAÇIRILIYOR'

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, göreve başladıkları ilk gün Şenyaşar ailesini ziyarete ettiklerine dikkati çekerek, "Bu olay herkesi üzüyor, insanın boğazı düğümleniyor. Diyarbakır Barosu olarak bütün süreçte ailenin yanındayız. Her avukatın bu dosyaya hassasiyeti var" dedi. Eren, "Eğer toplumun adalet duygusunu tatmin edemezseniz o ülkede adaletten bahsedemezsiniz. Şenyaşar ailesi nezdinde failler hakkettiği cezayı almazsa toplumun da güveni kırılacak. Türkiye'de bu cezasızlık sorunu her geçen gün derinleşiyor. 3 kişinin ölümünden bahsediyoruz fakat dosyada kısıtlama kararı var. Dosya aileden avukatlardan kaçırıyorlar. Sonuna kadar sürecin takipçisiyiz. Yanlarında olduğunuzun sözünü veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz