Savcı CHP'li Macit Özcan'ın tutuklanmasını istedi, mahkeme reddetti

MERSİN eski Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Macit Özcan'ın ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet ve organize suç örgütü kurmak suçlarından yargılandığı davanın ikinci duruşmasında Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, Özcan'ın da aralarında bulunduğu 7 kişinin tutuklanmasını istedi.

Savcı CHP'li Macit Özcan'ın tutuklanmasını istedi, mahkeme reddetti
Macit Özcan ile kardeşleri Tacit ve Sacit Özcan, oğlu İlker Özcan, müteahhitler Erol Avgören, Cengiz Akray ve belediye çalışanlarından oluşan 48 kişinin yargılandığı davanın Mersin 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ikinci duruşmasına 48 sanıktan Mesut Sarı, Tansu Akarsu, Gürkan Kazanasmas, Hakkı Özkan, Cafer Şahin, Nadir Güler, Yusuf Hakan Özer, Kemal Etiler ve Ayhan Terban ile avukatlar katıldı. Duruşmada ifadesi alınan Mesut Sarı, ihaleye girecek bir kapasitede firma olmadığını, suç teşkil edecek bir şey yapmadığını belirterek suçlamaları kabul etmedi.
TUTUKLAMA İSTEDİ
İfadelerin alınmasının ardından Cumhuriyet Savcısı mahkemeye mütalaasını sunup sanıklardan Macit Özcan, İlker Özcan, Erol Avgören, Tolga Avgören, Metin Akray, Cengiz Akray ve Abbas Sayılır'ın tutuklanmasını, bu talebin kabul edilmediği takdirde ise yurtdışı yasağı ve adli kontrol şartı isteminde bulundu.
Bunun ardından söz alan sanıkların avukatları, toplanan delillerin hukuksuz şekilde elde edildiği ve belgelerde sahte imza kullanıldığını öne sürerek 4 polis memuru hakkında suç duyurusu ve kefaletle serbest kalan sanıkların kefalet ücreti iadesini istedi.
Yaklaşık 2,5 saat süren duruşmada mahkeme heyeti, haklarında yakalama emri çıkarılması istenen 7 sanığın tutuklanması isteğini kabul etmedi. Avukatların kefalet ücretini iade istemini de reddeden mahkeme heyeti davayı erteledi.


Kaynak: DHA