PKK'ya Silah Bırakma Çağrısı

AKP Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, bölgeye huzurun gelmesi için PKK'nın silah bırakması gerektiğini belirtti.

PKK'ya Silah Bırakma Çağrısı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, bölgeye huzur ve mutluluğun gelmesi için terör örgütü PKK'nın şartsız silah bırakması gerektiğini belirterek, "PKK elindeki silahı bırakmadığı müddetçe bölgeye asla mutluluk ve huzur gelmeyecektir, bunu herkesin bilmesi gerekir. Devlet asla silahı bırakmaz, burada silahı bırakması gereken kişiler hukukun dışına çıkmış örgütlerdir, onlar silahı şartsız bırakmalıdır" dedi.

AK Parti iktidarının görevi devraldığı günden itibaren yüreğini ve cesaretini ortaya koyduğunu belirten Cuma İçten, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 80 yıldır bu ülkede hiçbir siyasi liderin ve hiçbir siyasi partinin yapamadığı cesaretle yola çıkıp Kürt hakları noktasında bir duruş sergilediğini dile getirdi. İçten, iktidarları döneminde OHAL'i kaldırdıklarını, işkenceleri kaldırdıklarını, GAP, GOP eylem planlarıyla bölgeyi şantiye haline çevirdiklerini ifade etti.

GEÇMİŞİYLE YÜZLEŞMEKTEN KORKMUYOR

Hiçbir siyasi iktidarın cesaret edemediğini yaptıklarını belirten Cuma İçten, kendi dönemlerinde Türkiye'nin geçmişiyle yüzleştiğini söyledi. İçten, "Bakın 10 yıldır biz geldik, 17 bin 500 faili meçhul cinayetin 14 bin 500 tanesinin failleri iktidarımız döneminde bulundu. 14 bin 500 faili meçhul cinayetin dosyası kapatıldı. Bunlar hep AK Parti iktidarı döneminde oldu. Ama şimdi bunu da yapıyoruz, geçmişle yüzleşiyoruz ve geçmişle yüzleşmekten de asla korkmuyoruz. Bırakın korkmayı 1990'lı yıllarda köylerimizi yakanlar yargılanıyor. Hiçbir iktidar geçmişiyle yüzleşme cesareti gösteremezken, AK Parti iktidarı geçmişiyle yüzleşmekten korkmuyor. Bugün Diyarbakır İç Kale'de kazılar sonucunda 35'e yakın iskelet çıktığını hepimiz biliyoruz. Tabi bu iskeletlerin hangi dönemi ait olduğuna dair bilimsel çalışmalar yapılıyor. Belki o çalışmanın sonucunu bekleyip konuşmak herkes için çok daha rahat olacak. Ama en nihayetinde biz şunu çok iyi biliyoruz AK Parti iktidarına kadar bu coğrafyada binlerce insan faili meçhul olarak katledildi. Biz bu katliamları yapanlara her zaman hesap sormaya hazırız ve hesap sormaktan da çekinmiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz