Pkk, Köşeye Sıkıştı

Doğu ve Güneydoğu'da sokaklarda hendekler kazarak patlayıcıları yerleştirerek, bölgede huzur ve güven ortamını bozan terör örgütü PKK, köşeye sıkıştı.

Pkk, Köşeye Sıkıştı

Halkı devlete karşı sokağa çıkaramayan PKK, büyük bir tepki çekti. Diyarbakır'ın Sur ve Silvan ilçesi başta olmak üzere Mardin Nusaybin ve Derik ilçesi Şırnak şehir merkezi, Cizre ve İdil ilçesi ve Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan halka cehennemi yaşatan PKK, birçok insanı evinden etti.

PK ALAN BULAMIYOR

 Güvenlik güçleri, kamu düzeninin sağlanması için bölgelerde sokağa çıkma yasakları ilan edildi. Yasağının ilan edilmesinin ardından güvenlik güçleri, zırhlı araçlarla birlikte mahallere girdi. Binlerce hendek kapatıldı, patlayıcılar imha edildi. Güvenlik güçleri, şehir merkezlerindeki PKK'lıları etkisiz hale getirdi.

BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Kazdığı hendeklerle başarılı olamayan PKK, bu kez farklı bir strateji geliştirdi. Güneydoğu'nun birçok ili olmak üzere diğer illerde bomba yüklü araçlarla saldırılar yapmaya başladı. Bombalı araçlarla düzenlediği saldırılarda hem güvenlik güçlerini hedef aldı hem halkı. Öyle ki PKK, Diyarbakır'ın Sur ilçesi Dürümlü Mezrası'nda 15 ton bomba yüklü kamyonun infilak etmesi sonucu 16 köylü hayatını kaybetti. Diğer illerde de benzer olaylar yaşandı. Çok sayıda güvenlik gücü de şehit oldu, yüzlerce kişi yaralandı. Artan bombalı araç saldırıları nedeniyle polis alarma geçirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz