Otobüsle seyahatte lüks oldu

Akaryakıta gelen zam, toplum ulaşımdan sonra şehirler arası seyahatte yansıdı. Diyarbakır’da otobüs biletleri vatandaşın deyimiyle “uçuşa” geçerken, Diyarbakır-İstanbul otobüs bileti, bin 300 lira oldu.

Otobüsle seyahatte lüks oldu

Akaryakıta gelen ÖTV zammı domino taşı gibi diğer sektörleri de etkiledi. Diyarbakır’da Toplu Taşıma ve Ekmek fiyatına gelen zam yağmuruna, Diyarbakır’daki Şehirler Arası Otobüs firmaları da katıldı. Diyarbakır’dan İstanbul’a otobüs bileti 800 liradan bin 300 liraya çıktı.

OTOBÜS FİYATLARI

Hükümetin gece yarısı operasyonuyla Benzin, Mazot ve LPG ile Doğal Gaza getirdiği ÖTV artışı, vatandaşla zam yağmuru paketi olarak yansıdı. Diyarbakır’da önceki gün toplu taşıma başta olmak üzere fırıncıların ekmeğe zam yapmasından sonra dün de, Ulaştırma ve Altyapı Bölge Müdürlüğüne, Diyarbakır’daki Otobüs Firmalarının yaptığı zam başvurusu karara bağlandı. Buna göre, Diyarbakır’dan ülkenin diğer illerine otobüsle yapılan seyahat ücretine yüzde 25 ila 30 arasında zam geldi.

İSTANBUL 1300 LİRA OLDU

Vatandaşların tepki gösterdiği ve “otobüs biletleri de uçtu” şeklinde değerlendirdiği Diyarbakır’daki Otobüs Bilet fiyatlarından bazıları şöyle oldu.   Antalya, Konya, Ankara ve güzergahtaki illere Diyarbakır’dan bilet fiyatı bin 100 lira olurken, Istanbul, Bursa ve İzmir bin 300 lira, Muğla ve Bodrum bin 500 lira oldu.Biletler,  Diyarbakır’dan Şanlıurfa’ya 250 Gaziantep ise 500 liraya yükseldi.

Kaynak: Diyarbakır Söz