Newroz Parkta Kutlu doğum!

Diyarbakır'da 21 sivil toplum kuruluşunca "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği düzenlendi. Mitingte, adalet, barış ve kardeşliğe vurgu yapılan çok sayıda pankartın açılması dikkat çekti.

Newroz Parkta Kutlu doğum!

Fırat AVCIL

DİYARBAKIR-Demokratik İslam Kongresi (DİK) tarafından günlerdir bölge kentlerinde çeşitli etkinliklerle kutlanan Kutlu Doğum Haftası'nın finali Diyarbakır'daki büyük mitingle verildi.

NEWROZ PARK ALANINDA

 Bu yıl ikinci kez Newroz Alanı'nda gerçekleşen mitinge için alan, beyaz ve yeşil renklerle süslenirken, alanın çeşitli yerlerine de Kürtçe Kuran ayetlerine yer verildi. Konuşmalar için hazırlanan platformun üst tarafına "Rojbûna Hz. Muhammed (SAV) Pîroz Be" yazılı dev pankart asılırken, platformun sağ ve sol kulelerine ise "İslamiyet adalettir, İslamiyet barıştır, İslamiyet hoşgörüdür, İslamiyet kardeşlik" yazılı pankart asıldı.

ADALEt, BARIŞ VE KARDEŞLİK

Konuşmaların yapılacağı sahnenin arkasına ise, "Hz. Muhammed (SAV) Mekke'de direniş, Medine'de adalet, Hudeybiye'de barıştır" yazısına yer verildi. Yine platformun ön tarafına da, "Allah sizi özgür yaratmışken başkasının kölesi olmayın" yazısı yerleştirildi. Sabah saatlerinden itibaren alanda ilk olarak seyyar satıcılar yer alırken, Newroz kutlamaları gibi alanın dört bir yanında yine çeşitli standlar kuran esnaflar, yurttaşların ihtiyaçlarını buradan karşılamalarına yardımcı oldu.

GÜVENLİK TEDBİRLERİ YÜKSEKTİ

Alanın ana giriş kapısı başta olmak polisler dört bir yanda konuşlandırırken, yurttaşlar da üç arama noktasından geçtikten sonra alana giriş yaptı. Arama noktalarında DİK tarafından görevlendirilen ve önlükler giyen görevliler de yer aldı. Kutlamanın başlamasına saatler kala alan üzerine polis helikopteri uçuş yapmaya başladı. Kutlamanın sıcak bir güne denk gelmesini de fırsat bilen yurttaşlar, alanda gölge yerlerde aileleriyle birlikte oturup, kutlamayı izlemeyi tercih etti.

DOĞU VE BATILI GÜÇLER

Diyarbakır eski Müftüsü ve HDP Milletvekili adayı Nimetullah Erdoğmuş, etkinlikte yaptığı konuşmada, Müslümanların acı, felaket ve ıstıraplarla karşı karşıya bulunduğunu belirterek, "Doğu ve batılı güçlerin bizlere reva gördükleri sömürüye bakınız. Bu topraklarda tutuşturulan barış meşaleleri tüm halka barışı getirecek" dedi.

Etkinliğe katılan bazı aileler alanda piknik yaptı. Yaklaşık 5 saat süren etkinlik ilahi ziyafeti ve sanatçı Seyfullah Altıntop ile grubunun seslendireceği ilahiler ve okunan dualarla sona erdi. Etkinliğe, Demokratik Bölgeler Partisi Diyarbakır İl Eş Başkanı Ali Şimşek, HDP Siirt Milletvekili adayı Prof. Dr. Kadri Yıldırım da katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler