Ne olur yeter çözün bu işi!

Dağlıca şehidi Kılıç, Hani'de toprağa verilirken, baba Galip Kılıç, cenazedeki protokol üyelerine gözyaşları arasında "Ne olur bu işi çözün, yeter artık" dedi.

Ne olur yeter çözün bu işi!

Hakkari Dağlıca bölgesindeki PKK örgütü militanlarının saldırısında hayatını kaybeden 8 askerden Piyade Onbaşı Cahit Kılıç, Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde Zazaca ağıtlar ve gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin babası Galip Kılıç, cenazedeki protokol üyelerine gözyaşları arasında "Ne olur bu işi çözün, yeter artık" dedi.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca kesimindeki birliklere önceki gün sabah PKK örgütüne mensup 300 kişilik militan grubunun düzenlediği saldırıda şehit olan 8 askerden Piyade Onbaşı Cahit Kılıç'ın cenazesi Van'daki törenin ardından memleketi Diyarbakır'ın Hani İlçesi Gürbüz Beldesi'ne getirilip, burada omuzlara alınarak belde mezarlığına götürüldü.

VALİ VE MİLLETVEKİLLERİ KOMUTAN

Şehit Kılıç için burada yapılan cenaze törenine Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Ak Parti Diyarbakır milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Cuma İçten, Süleyman Hamzaoğulları, Oya Eronat, Mine Lök Beyaz, 7'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Alaeddin Örsan, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Erdem, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, askeri helikopterle gelerek katıldı.

ESNAF CENAZE İÇİN KEPENK KAPATTI

Hani'nin yaklaşık 4 bin 500 nüfuslu Gürbüz Beldesi, şehitlerini son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu belde sakinlerinin tümü cenazeye katılırken, esnaf da kepenklerini kapattı.

HAKKARİ'DE OLDUĞUNU SÖYLEMEMİŞ

Şehit Cahit Kılıç'ın cenaze namazı belde mezarlığında kılındı. Protokol üyelerinin başsağlığı dileğinde bulunduğu sırada şehit babası Galip Kılıç, gözyaşları içinde, "Ne olur bu işi çözün, yeter artık" dedi. Baba Kılıç, oğlunun kendilerinin endişelenmemesi için Hakkari'de bulunduğunu gizlediğini, Tekirdağ'da olduğunu söylediğini belirterek, "Ah oğlum, 24 gündür bana 'baba beni Hakkari'ye gönderdiler' demedi" diye konuştu.

VALİ TOPRAK İNŞALLAH ÇÖZÜLECEK

 

Galip Kılıç, çocuklardan Askeri Kılıç'a sarılarak, "O benim babamdı, o benim anamdı, o benim canımdı" diyerek ağıtlar yakarken, protokol üyeleri de gözyaşlarını tutamadı. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ise "Herkes bu işi çözmek için uğraşıyor, metin ol, inşallah kısa sürede bu işi hep birlikte çözeceğiz." diyerek teselli verdi.

ANNEDEN ZAZACA AĞITLAR

Cenaze töreninde şehit annesi Hasret Kılıç gözyaşı oöktü. Zazaca ağıtlar yakan anne Kılıç, oğlunun fotoğrafını öperek, "Cahit'im kurban olayım sana" diyerek hıçkırıklara boğuldu. Anne Hasret Kılıç, şehit oğlunun yüzünü okşadı ve son kez alnından öptü.

Şehit Kılıç, belde mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze nedeniyle beldede yoğun güvenlik önlemleri alındı. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ana muhalefet partisi, Genelkurmay ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı çelenk gönderdi.

Diyarbakır Valisi, Türk bayrağını şehidin babasına teslim ettikten sonra tören sona erdi. Bu arada şehit Cahit Kılıç'ın Diyarbakır'ın Hani ilçesi Gürbüz beldesinin 4. şehidi olduğu öğrenildi. Belde daha önce de 3 askerini şehit verdiği belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler