Narin Güran cinayetinin basına düşmesi ortalığı mı karıştırdı? Eski İnterpol Daire Başkanı Aydın'dan Narin cinayetine dair çarpıcı açıklamalar

İstihbarat Dairesi’nde üst düzey görevlerde yer alan eski İnterpol Dairesi Başkanı Mustafa Aydın, Narin Güran cinayetine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Narin Güran cinayetinin basına düşmesi ortalığı mı karıştırdı? Eski İnterpol Daire Başkanı Aydın'dan Narin cinayetine dair çarpıcı açıklamalar

İstihbarat Dairesi’nde üst düzey görevlerde bulunan, eski İnterpol Dairesi Başkanı Mustafa Aydın, kayıp ilanı yapıldıktan 19 gün sonra bir çuval içinde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetinde, olayı çözmek için yanlış yerden başlandığını, gizli olmasına rağmen sorgu tutanaklarının basına servis edilmesinin olayı karmaşık bir hale getirdiğini belirtti. 

Sözcü'ye konuşan Aydın şu açıklamalara yer verdi;

 "Bu olayın en ilginç tarafı, daha hazırlık soruşturması sırasında alınmış ifadelerin yer yer basına sızdırılmış olmasıdır. Özellikle ölümle sonuçlanan olaylarda soruşturma başlarken gizlilik son derece esastır. 8 yaşındaki bir çocuğu niye öldürürler, neden öldürürler? Bulunduğu çevre, çocuğun ilişkileri, çocuğun cinsiyeti bizi cinayetin asli failine yaklaştıran önemli donelerdir. Bunların üzerinde soruşturmanın iyi bir istihbarat çalışmasıyla koordine olması gerekir. Bunları anlamadan, dinlemeden rastgele insanları sorguya çağırarak kendi elinizle olayı kasten değil ama kopartmaya ya da faile yaklaşan yolda inkıtaya uğramaya neden oluruz. Onun için bir numaraya, “Bu maktul niçin öldürüldü” sorusunun cevabı dosdoğru yerine konulmalı. Bu cevap yaklaşık olarak belirlendiği zaman faile giden yol kısalır.

Tavşantepe köyünün insanları, inançları, gelenekleri, sosyal yapıları, etnik faktörler vesaire her şey soruşturmacı için dar bir alan sayılır. Bu dar alanda eğer Narin’in öldürülme sebebi üzerinde istihbari mahiyette durulmuş olsaydı çok önemli bilgilere ulaşılırdı.

Sorgulama, kolluğun en zor, meşakkatli, yorucu hizmetidir. Sorguya nereden başlanacağını iyi bilmek lazım. Sorguya asli fail olduğunu düşündüğünüz birisiyle başlamamalısınız. Detaylardan girerek başlamalısınız. Çünkü detayların çelişki yaratma şansı yüksektir. Bu çelişkiler asli failin aleyhine tecelli eder ve sağlıklı bir yüzleştirme ile de fail şansını çoğaltırsınız. Orada ailesel, çevresel ve hatta bölgesel koordineli bir güç birliği var.

Narin’in cinayeti iki konudan birisidir mutlaka: Biri cinsel taciz, istismar buna benzer bir hareket söz konusu olabilir. Bu tacizi yapan kişi aile içinde olması gerekiyor. Neden? Çünkü bu çocuk böyle bir tacize, istismara uğramış, öldürülme nedeni buysa, bunu gerçekleştiren fail aile dışında ise onun da o töre gereği olarak ortadan kaldırılması gerekirdi. O zaman bu kadar saklı ve gizli bir şey olmazdı. Bu aile içinde olmuş bir hareketse gizlenme nedeni ondan kaynaklanır, bu da Narin’in öldürülme sebebi olur. Diğer kuvvetli bir husus. Çocuğun büyükler arasındaki uygunsuz bir olayın şahidi olması nedeniyle delillerin ortadan kaldırılmasına yönelik işlenmiş bir cinayet olduğunu düşünebiliriz. Soruşturmanın önce ölüm nedeni üzerinde yoğunlaşması ve istihbaratla koordine edilmesi gerekirdi. O zaman köylüden rahat günlük konuşmaları arasına sızdırılmış elemanlarla bilgiler çok detaylıca alınabilirdi diye düşünüyorum.”

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz