Mutfak yanıyor İşsizlik boğdu

Diyarbakırlılar, gündemlerinin geçim derdi ve ekonomi olduğunu söyledi. Seçimin geride kaldığını ifade eden Vatandaşlar "mutfak yanıyor, işsizlik bizi boğuyuyor" diyerek, ekonomik sorunlarının çözümünü istedi.

Mutfak yanıyor İşsizlik boğdu

Yerel seçimlerin ardından mikrofon uzattığımız vatandaşlar, gündemlerinin geçim derdi ve ekonomi olduğunu söyledi. Seçimin geride kaldığını ifade eden Diyarbakırlılar, artık ekonomik sorunların çözülmesini istedi.

Söz Haber ekibi, seçimin ardından vatandaşın nabzını tuttu. 31 Martta sandık başına giderek, demokratik hakkını kullanan vatandaşın gündemi mutfaktaki yangın ve işsizlik oldu. Her partinin seçim sonuçlarından ders çıkararak, siyaset üretmesini isteyen seçmenler artık mevcut ekonomik sorunların çözümü için harekete geçilmesi gerektiğini ifade etti. Vatandaşlar ayrıca Diyarbakır’da belediyeyi kazanan yeni yönetimden hizmet istedi.

İşte vatandaşların seçim sonraki analizleri ve görüşleri;

“DEMOKRASİ KAZANDI.”

Feyzi Çiçek, “Herkes aşağı yukarı kendi tabanındaki oyları aldı. AKP’nin büyük şehirleri kaybedeceğine inanmıyordum. Seçimin galibi bence Türkiye’de yaşayan tüm insanlar oldu ve demokrasi kazandı. Demokrasiyi daha ileri götürmeleri için de biran önce çalışmalara koyulmaları gerekiyor. Diyarbakır için konuşacak olursak, ben kapalı çarşıda bir esnafım ve bu çalışmayan çarşı için iyileştirme yapmasını istiyorum.”

“ VATANDAŞ KİMSENİN KÖLESİ DEĞİL”

Ali Haydar Canlı, “Diyarbakır’da 2002’den bu yana kazanamamasının sebebi belediye başkan adaylarını seçememesi. Halkın seçeceği, halkın tasvip etmediği kişiler belirlendiği için bu nedenle kaybediyorlar. Milletvekili seçiminde de durum böyle, seçilen milletvekilleri kazandıktan sonra halkın içine girmiyorlar. Cumhurbaşkanı da diyor ki gidin halkın içinde dolaşın vatandaşla diyalog kurun ama onlar kesinlikle gelmiyorlar. Halka tepeden bakıyorlar. Gelmedikleri için vatandaşta kimsenin kölesi değil oyunu da vermez. Belediye meclis üyeleri de aynı böyle, halkı tanımıyorlar şehri gezmiyorlar. Vatandaşa hizmet eden kişiyi vatandaş seçer.”

“ASLINDA ÇOK DA FAZLA BİR ŞEYLERİN DEĞİŞECEĞİ KANAATİNDE DEĞİLİM.”

Veysi Ayaz, “Sonuçlar belki birçok insanın beklediği gibi değildi ama malumun ilanı oldu bir anlamda. Uzun yıllardır yani yaklaşık on yedi yıldır iktidarda olan bir partinin bazı eleştirel yaklaşımlarının halk tarafından biraz da cezalandırılması olarak sonucunu yorumluyorum. Aslında çok da fazla bir şeylerin değişeceği kanaatinde değilim. Yüz yıldır ülkede var olan bir yönetim anlayışı vardır her gelen iktidar kendi kadrolarıyla kendi ekipleriyle bir mekanizma oluşturuyor. Bu Diyarbakır içinde böyledir Diyarbakır’a kayyumlar atandığı zaman bütün resmi kurumlarda kendilerine yakın kişilere iş olanakları sağlandı veya bir önceki belediyenin işe aldığı personeller işten çıkarıldı. Diyarbakır belediyesini HDP aldı onlarda kendi mekanizmasını oluşturacak.”

“HALK GETİRDİĞİ GİBİ İNDİRİRDE”

Perihan İpek, Sönen umutlar yeniden yeşerdi. Genel olarak güzel oldu. Bence her parti bu seçimden kendine bir pay çıkarmalı. Bakalım artık bundan sonra nasıl gelişecek nasıl yönetilecek. Diyarbakır’a

atanan kayyumlar kürt halkını bayağı bir rencide etmişti halkın iradesi gasp edilmişti. Bugün eğer özgür demokratik bir ülkede yaşıyorsak ifade özgürlüğü olmalıdır. İktidarda hangi parti olursa olsun temel gücü halk olmalı. Halk getirdiği gibi indirirde. Biz belediyemizi seçimle kaybetmedik ki seçimle alalım. Halk iradesini tekrar ortaya koydu.”

“HDP GÜNEYDOĞUDA OY KAYBINA UĞRADI.”

Abdurrezzak Erim, “Bütün Türkiye’ye hayırlı olsun. Sonuçlar beklenen bir tabloydu bana göre. Bütün partiler kendilerine bundan bir pay çıkarıyor ama bana göre karlı çıkan MHP oldu. HDP güneydoğuda oy kaybına uğradı. Bundan sonra neler olur onu kestirmek çok zor. Diyarbakır’a yeni bir belediye başkanı seçildi inşallah güzel şeyler yapar.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler