MAYIN TUZAĞI

Şırnak’taki mayın tuzağında Sivaslı Er Topaloğlu şehit düştü.

MAYIN TUZAĞI

ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi'nde patlayıcı imha ekibinde yer alan Jandarma Er Musa Topaloğlu, örgüt üyelerinin daha önceden araziye döşediği patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit oldu.

İKİNCİ MAYIN TUZAĞI

 

Uludere İlçesi kırsalında dün sabah saatlerinde PKK’lılar tarafından araziye döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu çok sayıda “küçük ve büyük baş” hayvan telef oldu. Patlamanın ardından, bomba imha ekibinde yer alan askerler, bölgede inceleme başlattı.

İKİNCİ PATLAMA CAN ALDI

 

Bu sırada, ikinci bir patlama meydana geldi. Patlamada, bomba imha ekibinde yer alan patlayıcı uzmanı Jandarma Er Musa Topaloğlu olay yerinde şehit oldu. Şehit olan askerin cenazesi, Şırnak 23'üncü Jandarmla Sınır Tümen Komutanlığı'na getirildi.

Burada düzenlenecek töreninden sonra şehidin cenazesi memleketine gönderilecek

BABA EVİNDE GÖZYAŞI

 

Topaloğlu'nun şehit haberi memleketi Sivas'taki baba evine kor ateşi gibi düştü.

Şehidin Sivas’ın Ulaş ilçesine bağlı Küpeli köyündeki baba evine giden Ulaş Kaymakamı Ali Altınkaynak ve askeri yetkililer, acı haberi aileye sağlık ekipleri eşliğinde verdi. Topaloğlu'nun şehit olduğu haberini alan vatandaşlar, evine taziye ziyaretinde bulundu. Fenalık geçiren şehidin yakınlarına, sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin evine, Türk bayrağı asıldı. Terhisine 120 gün kaldığı ve 5 kardeşi bulunduğu öğrenilen şehidin bekar olduğu belirtildi.

KARAKOLA SALDIRI

 

Öte yandan, Akşam saatlerinde Hatay'ın Kırıkhan İlçesi'ne bağlı Amanos dağları eteğindeki Güzelce Jandarma Karakolu'na bir grup PKK'lı tarafından roketli saldırıda 1'i astsubay 3 asker yaralandı. jandarmanın da anında karşılık vermesiyle çıkan çatışma yaklaşık 30 dakika sürdü. Yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki Güzelce Köyü'nden de duyulan silah sesleri, köylüleri endişelendirdi. Çatışmada 1'i astsubay 3 asker yaralandı. Yaralılar Kırıkhan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler