Mayın tuzağı: 2 şehit

Lice İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Binbaşı Ercan Kurt, Jandarma Uzman Çavuş Abdullah Acıcı iki mayın tuzağında şehit olurken, PKK'nın kaçıkrdığı İngiliz Turist ise serbest bırakıldı.

Mayın tuzağı: 2 şehit

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde PKK'lıların iki ayrı mayınlı tuzağında Lice İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Binbaşı Ercan Kurt, Jandarma Uzman Çavuş Abdullah Acıcı şehit oldu. Teröristlerin önceki gece Diyarbakır-Bingöl karayolunu yol kesip kaçırdığı İngiliz turist, Bingöl'ün Genç İlçesi'nde serbest bırakıldı.

YOLA DÖŞENEN MAYINLAR

Diyarbakır- Bingöl karayolunu, Lice ile Genç ilçeleri arasındaki Brekleyn Mağarası Mevkii'nde önceki gece kesen bir grup PKK'lı bir grup militan, yolcu otobüsünde bulunan ve Diyarbakır'dan Trabzon'a gittiği belirtilen 1 İngiliz turistin kaçırılması üzerine, başlatılan operasyonlar aralıksız devam ediyor.

İKİ AYRI MAYINLI TUZAK: 2 ŞEHİT

Hava destekli operasyonlar sürerken, dün sabah saatlerinde Lice'nin Tapantepe Mevkii'nde arama tarama yapan birlikte bulunan jandarma özel hareket timinde görevli Uzman Çavuş Abdullah Acıcı, önceden örgüt militanları tarafından araziye döşenen mayına basarak şehit oldu.

OLAY YERİNE GİDERKEN, İKİNCİSİ PATLADI

Uzman Çavuş Acıcı'nın şehit olması üzerine Lice İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Binbaşı Ercan Kurt da operasyon bölgesine gitti. Binbaşı Kurt da bölgede PKK'lıların araziye döşediği ikinci mayına basarak şehit oldu. Bölgede PKK'lıları etkisiz hale getirmek için başlatılan hava destekli kapsamlı operasyonlar sürdürülüyor.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

iyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Lice ilçesi Abalı Köyü sınırları içerisinde yol kesen örgütü mensubu PKK/KCK'lı teröristlerce Diyarbakır'dan Trabzon'a giden yolcu otobüsünde seyahat eden bir yabancı uyruklu şahsın kaçırılması ve bir şahsın da aracının yakılması olayı ile ilgili olarak teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla bölgede operasyon yapıldığı bildirildi.

GÜNLERDİR SÜREN OPERASYON

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi: ''4 Haziran 2012 günü anılan bölgeye yapılan operasyonda, sabah saat 7.30 sıralarında mayına basan jandarma uzman çavuş şehit olmuş, olay bölgesine olay yeri inceleme ekibi ile birlikte intikal etmekte olan Lice İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı aynı bölgeye yakın bir başka noktada ikinci bir mayına basarak şehit olmuştur. Konuyla ilgili olarak başlatılan operasyonel faaliyet devam etmektedir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve ülkemize başsağlığı ve sabır diliyoruz. Ayrıca 2 Haziran 2012 günü kaçırılan İngiliz uyruklu bir kişi de 3 Haziran 2012 günü akşam saatlerinde serbest bırakılarak Bingöl ili Genç İlçesine gelmiştir. Konuyla ilgili gerekli işlemlere başlanmıştır.''

ŞEHİT KURT'UN SON RESMİ

Mayın tuzağında şehit olan Lice İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kenan Kurt'un ilçede çektiği son fotoğrafları ortaya çıktı. Kurt'un ilçeyi kısa süre önce ziyaret eden Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak'a eşlik ettiği sırada ve kaymakamlık faaliyetlerinde vatandaşlarla çektirdiği fotoğraflarda görülüyor. Şehit Kurt'un Diyarbakır Valisi ile komutanı olduğu Lice İlçe Jandarma Komutanlığı önünde çektirdiği fotoğrafının son fotoğraf olduğu belirtildi. Binbaşı Kurt'un ilçedeki çocukların yanı sıra kaymakam ile yeni yapılan yatırımları ziyaret ettiği sırada çekilen fotoğrafları da görülüyor.

ŞEHİTLERE CENAZE TÖRENİ!

Lice ilçesi Abalı Köyü sınırları içerisinde yol kesen terör örgütü mensubu PKK/KCK'lı militanlar Diyarbakır'dan Trabzon'a giden yolcu otobüsünde seyahat eden bir yabancı uyruklu şahsın kaçırılması ve bir şahsın da aracının yakılması olayı ile ilgili olarak başlatılan operasyon sırasında iki ayrı mayının patlaması sonucu şehit olan Jandarma Binbaşı Ercan Kurt ile Jandarma Uzman Çavuş Abdullah Açıcı için Diyarbakır Asker Hastanesi Bahçesi'nde tören yapıldı. Basın mensuplarının alınmadığı törene, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, askeri ve sivil erkan katıldı. Törenin ardından Kurt ve Açıcı'nın cenazeleri, ambulanslarla Diyarbakır 2. Taktik Havva Kuvvet Komutanlığı'na götürüldü. Cenazeler buradan uçakla memleketlerine gönderildi.

İNGİLİZ TURİST SERBEST BIRAKILDI

PKK'lıların yol kesip kaçırdığı İngiliz turist James Masamı Miyazaki-Roos, dün saat 22.00 sıralarında Bingöl'ün Genç İlçesi kırsal kesiminde serbest bırakıldı. İlçe merkezine gelen Roos Genç Jandarma Komutanlığı'na götürülarek ifadesine başvuruldu. İngiliz turist daha sonra Diyarbakır'a gönderildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz