Mayın kurbanı Suriyeliler

Mardin'in Kızıltepe ilçesi yakınlarında sınırda, iki gün önce meydana gelen mayın patlamasında ölü sayısının 3'e çıktığı bildirildi.

Mayın kurbanı Suriyeliler

MARDİN- Kızıltepe ilçesi ile Suriye arasında, mayınlı arazide Türkiye'ye gelmek isteyen bir grup Suriyeli mülteci önceki gün mayına basmıştı. Olayda Beşar Hüseyin ile Hılda Huseninof adlı mülteciler hayatlarını kaybetmiş, 2 kişi ağır yaralanmıştı. Kızıltepe Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralılardan Davut Salah bugün sabah hayatını kaybetti. Salah'ın cenazesinin Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği belirtildi.

27 KİŞİ NUSAYBİN’E GELDİ

Suriye'nin Kamışlı, Halep ve Afrin kentlerinden oldukları öğrenilen 4 aile, Nusaybin ilçesi yakınlarındaki mayınlı sınır bölgesinden geçerek Türk askerlerine sığındı.

Nusaybin Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen çoğu çocuk 27 Suriyelinin, Kilis ve Şanlıurfa'daki kamplara gönderildiği belirtildi.

Öte yandan isminin açıklanmasını istemeyen bir baba, 2 çocuğunun şeker hastası olduğunu, çocuklarını Kamışlı'da tedavi ettiremediği için mayınlı sahayı geçerek Suriye'den kaçtıklarını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler