Mahkemeler yasama organına direniyor!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Şırnak kck davasının tutuklu sanığı BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın "3. Yargı Paketi" kapsamında tahliye talebinin reddedilmesiyle ilgili olarak, "Mahkeme, yasama organına karşı direnmeye devam ediyor" dedi.

Mahkemeler yasama organına direniyor!

CHP Diyarbakır İl Başkanlığı'nca düzenlenen basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tanrıkulu, yasama organınca çok önemli bir düzenlemeye imza atıldığını söyledi. Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Şırnak kck davasının tutuklu sanığı BDP Şırnak Milletvekili Sarıyıldız ile ilgili kararının gerekçesi bakımından yanlış olduğunu savunan Tanrıkulu, "Türkiye'de bu yargı ortamında mümkün olduğu kadar yargıya taktir hakkı bırakacak düzenleme yapmamak lazım. Yargı bu taktir hakkını maalesef özgürlükler ve adalet lehine kullanmıyor" dedi.

KARARIN EMSAL TEŞKİL ETMESİ

Kararın diğer mahkemeler için emsal teşkil etmediğini sözlerine ekleyen Tanrıkulu, "Ama bu kadar çok acele eden, aceleyi de kanunun amacına ters olarak yorumlayan mahkemenin kararını doğru bulmuyorum. Diğer mahkemelerin ne yapacağını göreceğiz. Bu karar, diğer mahkemelerin eline yorum için bir fırsat da vermiştir" diye konuştu.

PARTİLERİN DİYALOĞUNDAN

Tanrıkulu, bir gazetecinin CHP'nin Kürt sorununa ilişkin çözüm önerisiyle ilgili sorusu üzerine şunları söyledi: "Türkiye'nin bu meselesi neredeyse Cumhuriyet ile yaşıttır. Dolayısıyla bu meseleyi bir ayda, üç ayda çözüm sürecine sokmak mümkün değil. Ben siyasi partiler arasındaki diyalogdan umutluyum. Meclis odaklı bir sürecin başlayabileceğine inanıyoruz. Bu konudaki meclis odaklı mutabakat arayışımıza devam edeceğiz. Başbakan, eğer cesaretle bu sorunun çözümü noktasında ortaklaşarak diğer siyasal muhataplarıyla birlikte bir tutum almaya başlarsa, çözüm süreci de başlar. Bugüne kadar bunu yapmamıştır, ama bundan sonra yapar mı göreceğiz. Biz Mecliste herkesin görebileceği şeffaf bir süreç olsun istiyoruz. Kamuoyu, başka merkezlerde değil, Türkiye'de olsun, bu insanların iradesinin tecelli ettiği, oluştuğu Mecliste olsun istiyor. Meclis odaklı bir süreç başlatırsak, bu sorunun bütün tarafları bakımından yeni bir başlangıç olabileceğini düşünüyorum."

Kaynak: Diyarbakır Söz