Liste belirlendi temayül Pazar!

AK Parti’de adaylık başvuruları parti resmi açıklamasına göre dün sona ererken, Diyarbakır’daki başvuran aday adayı isim listesi belli oldu.

Liste belirlendi temayül Pazar!

Ak Parti Genel merkezi’nin aday adayı başvurusuyla ilgili açıklamadı süre önceki gün sona erdi. Diyarbakır’da Büyükşehir ve ilçe Belediyeleri için, aday adaylığına başvuran isimler de belli oldu. Büyükşehir Belediyesi’ne tek bir isim başvururken, başvuranların 80 kişi olduğu bildirildi.

PAZAR GÜNÜ TEMAYÜL YOKLAMASI

Aday adaylarına ilişkin Pazar günü yapılacak olan temayül yoklamasını, AK Parti Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel başkanlığındaki komisyon  gerçekleştirecek. Seyrantepe Spor Salonunda gerçekleştirilecek temayül yoklamasına, Parti teşkilat üyeleri katılacak. İl, İlçe, Kadın ve Gençlik Kolları ile Belediye Meclis Üyelerinin katılım sağlayacağı temayül yoklamasının sonuçları daha sonra Parti Genel merkezi tarafından değerlendirilecek.

KİMLER NEREDEN ADAY ADAYI

Ak Parti’nin aday adaylığı için başvuran 80’e yakın isim belli oldu. Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylığı için, AFAD eski Başkanı Mehmet Bilden dışında başvuran olmadı. Burada, AK Parti kulislerinde Büyükşehir Belediye Başkan adayı için Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi ile Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu’nun ismi geçiyor.

ERGANİ, HANİ, ÇINAR VE EĞİL

Aday adayının yoğun olarak başvurduğu ilçelerin Ergani, Hani, Çınar ve Eğil olması dikkat çekti. Dicle, Hazro ve Kocaköy ilçelerine ise sadece birer kişi başvurdu. Parti İl ve İlçe yönetimlerinde yer alan isimler de başvuranlar arasında yer alıyor.   İşte aday adayı listesi ve seçim bölgeleri.

BÜYÜKŞEHİR; Mehmet Halis Belden..

BAĞLAR; Ali Cuma Akpirin, Abdullah Balkan, Sedat Gültekin..

KAYAPINAR; Tübe Nergiz, Fırat Alas, AYdın Ak.

SUR; Mehmet Dilek, Uğur Delidere, Hüseyin Taş, Eyüphan Kaya

YENİŞEHİR; Nupelda Kaya Miroğlu, Feyzi Ergenç, Kürsel Kikizade, Ergin Duran.

ERGANİ; Mehmet Tütü, Ahmet Çiçek, Kemal Atabey, Ramazan Altaş, Yıldırım Ali, Figen Sert, İsmail Aslan, Abdullah Demir, Irat dolu, Ahmet Atabey, Serdar Karadaş, Cihan Selçuk.

EĞİL; Ahmet Fikret Öcal, Mustafa Temel, Ali İhsan Özaydoğdu, Askeri Gözedici, Arafat Menteş, Abdullah Biçer, Fırat Seydaoğlu, Ferit Kenan Karakoç, Ebubekir Esen, Mehmet Karataş.

HANİ; Hasan Lale, Metin Gögercin, Kadri Uçak, Yekda Duman, Yüksel Aktay, Celalettin Karaboğa, Mehmet Fatih Kayhan.

ÇINAR; Selçuk Güzeler, Fikrat Arzu Çınar, Mehmet Erçek, İrfan Delil, Yavuz Karataş, Ahmet Kanat, Mehmet Sait Güler, Haci Kasım Ekinci, Mehmet Güneş, Ferhat Metin, Mehmet Kılıç, Yavuz Arzı ve Yusuf Durmaz.

LİCE; Abdulhalık Tuncay, İsmail Demir.

BİSMİL; Behiye Arslan, Mehmet Yavuz, Mustafa Kemal, Mehmet Şerif Aras.

KULP; Mehmet Yıldız, Amil Yatçı, Nihat Nurbaki, Hadin Deniz.

DİCLE; Halit Aydın

ÇERMİK; Nurettin Dalkılıç, Fethile Akkılıç, Şeyhmus Ağaçhanlı, İbrahim Halil Er.

ÇÜNGÜŞ; Mehmet Altay, Orhan Karaman, Remzi Tekin, Vedat Güldoğan, Eyüp Korkmaz.

HAZRO; Fuat Mehmetoğlu,

KOCAKÖY; Şerafettin Yiğit.

İL BAŞKANI OCAK OLDU

Öte yandan, Şerif Aydın’ın görevden el çektirilmesiyle boşalan ve bir süredir Başkanvekili olarak AK Parti İl Başkanlığı görevini yürüten Av. Mehmet Raşit Ocak, ile Mehmet Bozkuş, Şehmus Akbaş ve Abdulkadir Akboz, Genel Merkez tarafından Ankara’ya çağrıldı. Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’le yapılan görüşme sonrasında dört isim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bir araya geldi. Yapılan bu görüşme sonrasında Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan, üç aydır Başkanvekilliği görevini yürüten Ocak’ı İl Başkanı olarak atanmasına karar verdi. İl Başkanlığı görevine getirilen Ocak’ın, mahalli seçimler sonrasında, İl başkanlığı kongresini yapacak. Kadın Kolları İl Başkanlığına da atamanın hafta içerisinde yapılacağı öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz