Kılıçdaroğlu, yaralıları ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde meydana gelen patlamada yaralanan vatandaşları hastanede ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, yaralıları ziyaret etti

Kılıçdaroğlu, Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'nde Başhekim Dr. Ali Güven Fincan'ı makamında ziyaret ederek, yaralılar hakkında bilgi aldı.

Fincan, Kılıçdaroğlu'na verdiği brifingde hastanelerinde 2'si ağır toplam 7 hastanın bulunduğunu, bunlardan ikisinin 13 ve 15 yaşlarında çocuk olduğunu belirtti.

Daha sonra hastanede yaralıları ziyaret eden Kılıçdaroğlu, babası yoğun bakımda olan Çağrı Bayram (13) ile görüştü. Ziyaret sırasında anne Özlem Bayram, Kılıçdaroğlu'ndan terörün bitirilmesini isteyerek, bu konuda somut adımlar atılmasını beklediklerini söyledi.

Patlamada gözünden yaralanan cezaevi aracının şoförü Mustafa Ak'ı da ziyaret eden Kılıçdaroğlu, olay anına ilişkin bilgi aldı.

Mustafa Ak, Kılıçdaroğlu'na olayı anlatırken, patlamanın şokunu hala üzerinden atlatamadığını söyledi.

Olay günü servis aracına 7-8 kişinin yetişemediği için binemediğini ifade eden Ak, ''Eğer o arkadaşlarımızda araca binmiş olsaydı belki ölü sayısı artardı. Patlama o kadar şiddetliydi ki, patlama sırasında aracımız iki üç kez yerinden zıpladı. Patlamadan sonra da bir elimi gözüme attım ve elimin kan olduğunu gördüm, diğer gözümle ise çevredeki yaşananları izleyerek, kurtarılmayı bekledim'' dedi.

Kılıçdaroğlu, diğer yaralıları da ziyaret ettikten sonra hastaneden ayrıldı.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz