Kaçamadan yakalandılar

Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremde yıkılan bina müteahhitleri ve sorumluları hakkındaki soruşturma gözaltıları başlattı, Diyarbakır, Gaziantep ve Adana ile Adıyaman’da çok sayıda kişi yakalandı.

Kaçamadan yakalandılar

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde Hatay, Gaziantep, Malatya, Osmaniye, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa'da facianın 7. gününde, yıkılan binalarla ilgili “yapım kusurları ve kolon kestikleri” iddiaları üzerinde haklarında yakalama kararı çıkarılan çok sayıda kişi gözaltına alındı. Diyarbakır’da 33 kişi yakalandı.

DİYARBAKIR SORUŞTURMASI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde Diyarbakır'da yıkılan binalardaki kusurların tespitine ilişkin başlattığı soruşturma devam ediyor. Bu kapsamda yıkılan binalarla ilgili tespit edilen yapım kusurları ve kolon kesme iddialarına ilişkin haklarında yakalama kararı verilen kişi sayısı 42'ye yükseldi.

RUHSATLARDA İNCELENİYOR

2 şüphelinin vefat ettiği tespit edilirken, 97 yaşında olan bir şüpheli savcılık kararıyla serbest bırakıldı. Düzenlenen operasyonda 31 şüpheli gözaltına alındı. Firari 8 şüphelinin yakalanması için operasyon sürüyor. Gözaltı sayısının artabileceği ifade edilirken, binaların altını işyerine çeviren işletlemelere verilen ruhsatlarla incelemeye alındı.

YURT DIŞINA KAÇARKEN

 İstanbul'da gözaltına alındı.

İstanbul Havalimanı Şube Müdürlüğü ekipleri, Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde yapılan kimlik kontrolleri sırasında ihbar üzerine, Adıyaman'da yıkılan çok sayıda binanın müteahhidi olduğu belirlenen Yavuz Karakuş ve Sevilay Karakuş,  gözaltına alındı. Gürcistan'a gitmek üzere oldukları belirlendi.

Gözaltına alınan ve üzerlerinde 16 bin dolar ile 20 bin lira ele geçirilen iki kişi, işlemleri yapılmak üzere Havalimanı Şube Müdürlüğüne götürüldü. Burada ifade alma işlemleri devam eden Yavuz Karakuş ve Sevilay Karakuş sağlık kontrolünden geçirildi.

YAPILAN SAVUNMAYA BAKIN

Sağlık kontrolüne götürüldükleri sırada basın mensuplarının soruları üzerine Yavuz Karakuş, "Vicdanım rahat, her şeyi usulüne göre yaptım. 44 tane bina yaptım, 4 tanesi yıkıldı. Her şey usulüne uygun." dedi.

 BİR MÜTEAHHİT TUTUKLANDI!

Gaziantep'te depremde yıkılan Ayşe Mehmet Polat Sitesi'nin müteahhidi ve fenni mümessili Mehmet Ertan Akay tutuklandı.

KKTC'DEN ADANAYA GETİRİLDİ!

Adana'nın Çukurova ilçesinde yerle bir olan ve 70 kişinin cansız bedeninin çıkarıldığı Hasan Alpargün Apartmanı'nın müteahhidi Hasan Alpargün yakalandığı KKTC'den Adana'ya getirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen Alpargün, yaptığı binada 70 kişinin öldüğünün hatırlatılması üzerine "Mukadderat" dedi.

İKİ MÜTEAHHİT DAHA YAKALANDI

Gaziantep'te depremde yıkılan Pamukoğlu Sitesi'nin fenni mesulü olan inşaat mühendisi Afyonkarahisar'da gözaltına alındı.

İSTANBUL'A KAÇTI GÖZALTINA ALINDI

Gaziantep'te  depremde yıkılan Bahar Apartmanı'nın hafriyatında yapılan incelemede ihmali bulunduğu belirlenen müteahhit İbrahim Mustafa Uncuoğlu İstanbul'da gözaltına alındı. Uncuoğlu'nun Gaziantep'e gönderileceği öğrenildi

Kaynak: Diyarbakır Söz