İzmir davasında 3. yargı paketiyle tahliye talebi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarına ilişkin yargılamanın yapıldığı duruşmanın bugünkü bölümü sona erdi. Duruşmaya yarın devam edilecek.

İzmir davasında 3. yargı paketiyle tahliye talebi

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma, verilen öğlen arasının sona ermesinin ardından tanıkların dinlenmesiyle sürdü.

Tanıkların dinlenmesi sırasında söz alan sanık avukatlarından Mahmut Yılmaz, TBMM'de kabul edilen ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ''3. Yargı Paketi'' ile yargı hizmetlerinin verilmesinde bazı değişikliklere gidildiğini belirterek, değişiklik kapsamında davanın tekrar değerlendirilmesi gerektiğini savundu.
Yılmaz'ın talebi, mahkeme heyeti tarafından reddedildi.

Bu arada, tutuklu sanıklardan Pervin Şenel Genç, duruşma salonunun çok sıcak ve kalabalık olduğunu dile getirerek, tanıkların ifadelerinin alınması işleminin uzamasına tepki gösterdi.

Durumu ciddiyetsizlik olarak değerlendiren Genç, sürekli aynı şeylerin konuşulduğunu söyledi.
Mahkeme başkanı Halit Uysal, tanıkların ifadelerinin tamamlanmasının ardından duruşmayı erteledi.
Davanın tutuksuz sanıklarından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, ''Yarın buradan arkadaşlarımız özgürlüklerine kavuşmuş şekilde ayrılmak istiyoruz'' dedi.

Kocaoğlu, adliyeden davayı takip etmek için adliyeye gelenlerin ''İzmir azizdir, aziz kalacak'' sloganları ve alkışlar eşliğinde ayrıldı.