HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, yaşanan iki büyük deprem sonrası yaptıkları çalışmaları kamuoyu ile paylaştı.
“DİYARBAKIR’DA YIKILAN 8 BİNADAN 6’SINDA ARAMA KURTARMA İŞLEMLERİ TAMAMLANDI”
Vefat edenlere Allah’tan rahmet yaralılara da acil şifalar dileyen Dinç, “6 Şubat’ta art arda meydana gelen iki deprem hepimizin yüreğine ateş düşürdü. Kahramanmaraş merkezli depremler 10 ilimizi etkiledi. Diyarbakır’da 8 bina yıkıldı. 6 binada arama kurtarma işlemleri tamamlandı. 2 binada ise halen vatandaşlarımız enkaz altındadır. Diyarbakır’da 344 vatandaşımız vefat etti ve binlercesi yaralı olarak kurtuldu. Bu vesileyle vefat edenlere Allah’tan rahmet yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Vefat edenlerin ve enkaz altındakilerin yakınlarına Rabbimizden sabırlar diliyorum.” dedi.
BÖLGEDEKİ EKSİKLİKLER
“TOKİ Maliye Konutlarında belediyeye ait konutlar depremzedelere tahsis edilmelidir”
Yaşanan deprem sonrası yaptıkları çalışmaları kamuoyu ile paylaşan Dinç, şu ifadeleri kullandı:
“-HÜDA PAR Diyarbakır il teşkilatı olarak depremin ilk saatlerinden itibaren Kadın Kollarımız, Gençlik Kollarımız, il ve ilçe teşkilatlarımızla beraber vatandaşın yanında olduk.
- Deprem koordinasyon merkezimizi kurduk ve her enkazın başına ayrı ayrı ekipleri görevlendirdik.
- Yaralı olarak kurtulan vatandaşlarımızın acılarını paylaşmak adına ekip oluşturup hastanede onları ziyaret ettik.
- STK’lar ile koordineli bir şekilde depremzedelerin yardımına koştuk. Temel ihtiyaç, barınma, Isınma, tekerlekli sandalye ve bunlara benzer birçok ihtiyaçlarını karşılamada yardımcı olduk.
- 7 gün 24 saat açık olacak şekilde bir çağrı merkezi oluşturduk. Çağrı iletişimini medya üzerinden paylaştık ve mağdur olan vatandaşlardan binlerce çağrı aldık.
- Vatandaştan bizlere gelen çağrıların çoğunu çözdük ve çözmeye de devam ediyoruz.
- Evlerine giremeyen vatandaşlarımızın ilgili kurumların belirlediği toplanma alanlarına gitmeleri için ulaşımda yardımcı olduk.
Temennimiz şudur;
-Depremde evleri ağır hasar gören vatandaşlarımıza bir an önce yaşamlarına uygun barınma alanlarının oluşturulması gerekir.
-Çalışmaları tamamlanan ve oturulmaya hazır olan TOKİ konutlarının ivedilikle vatandaşlara teslim edilmesi gerekir.
- Barınma alanlarında kalmak yerine TOKİ Maliye Konutlarında 1’inci 2’nci ve 3’üncü etapta belediyeye ait 50 civarında boş konut bulunmakta. Bu konutlar özellikle depremden etkilenen engelli vatandaşlarımız öncelenerek tahsis edilmelidir.
- İnsanlarımızın çoğu şu anda toplu alanlarda yaşamlarını sürdürmek zorunda kalıyor. Bu durum beraberinde ciddi salgın hastalık tehlikesi barındırmaktadır. Her şeyden önce ‘İl Sağlık Müdürlüğü’ tarafından bu tür alanlara sağlık taramaları yapılmalı ve bunlarla ilgili gerekli adımlar hızlı bir şekilde atılmalıdır.
Gün birlik, dayanışma ve birbirimize sahip çıkma günüdür. Bu vesileyle afetin bitmesi ve yaralarımızın sarılması için çalışan tüm yardımsever vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum.”
Kaynak: Diyarbakır Söz