Hatimoğulları Diyarbakır'da konuştu: Siyasetin DEM’i tuttu

Diyarbakır’da konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, "Türkiye'de siyaseti DEM belirledi. Kürt halkının uzattığı barış elini Türk halkının sıkmasını bekliyoruz’’ dedi.

Hatimoğulları Diyarbakır'da konuştu: Siyasetin DEM’i tuttu

Diyarbakır’da DEM Parti İl Binası önünde kutlamalar sabah saatlerine kadar devam etti. Saat 21.00 itibariyle başlayan kutlamalara binlerce Diyarbakırlı katıldı. Konvoylar ve davullar eşliğinde yapılan kutlamalara saatlerdir süren havai fişek gösterileri eşlik etti.

İl binası önüne toplananlara DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları açıklamada bulundu. Hatimoğulları, seçim sonuçlarını değerlendirerek barış ve çözüm süreci çağrısı yaptı.

‘KRİTİK NOKTALARDAN ASLA AYRILMAYIN’

Kitleyi selamlayarak konuşmasına başlayan Hatimoğulları, "Yanımızda olması gereken eş başkanlarımız iktidarın hile ve hurdalarının peşinde Çermikte’ler. Sözlerime başlarken bu kadar zorlu bir yolculukta bize emek veren kadınlar, analar, gençler, Türkiye ve Kürdistan halkı, işçileri emekçileri hep birlikte emek verdik, hepinizi kutlarım. AK Parti iktidarı bu seçimleri hileyle çeşitli oyunlarla almak istedi nihai sonuç açıklanmadı ama 32 merkeze askerle oy yollamalarına rağmen bizler büyük bir başarıya imza attık. Ama bizler seçim kurullarının önünden ayrılmayacağız. Hileyle hurdayla seçim almaya çalışıyorlar. Şırnak’ta arayı kapattığımız için ıslak imzalı tutanaklara göre Şırnak'ta da seçimi kazandık. Kazandığımız için arkadaşlarımızı yaka paça gözaltına aldılar. Seçimleri bizden çalmaya çalışıyorlar. Görevler henüz bitmedi. Kritik olan noktalardan asla ayrılmayın’’ diye konuştu.

‘KÜRT HALKI SAVAŞ İSTEMİYOR’

Kürt halkının kayyımları saraya yolladığını dile getiren Hatimoğulları, "Yarın büyük başarının raporunu DEM Parti olarak bizler sizlere açıklayacağız. İki dönemdir kayyım dayattılar. Ama halkımız bu rejime hayır dedi ve kayyımları saraya yolladı. Kürdistan'daki bu iradeyi Ankara görmek zorundadır. Bu ülkede seçim yapıldı ve siz değerli halkımız güçlü bir cevap oldunuz. Bizler onları sandığa gömdük. 90’larda devrimciler, yurtseverler JİTEM’in uygulanmalarına diz çökmedi. Biz şimdi JiİTEM ittifakına yine geçit vermedik. Irkçı milliyetçi ittifaklar yenildi. Kürdistan’da bile savaş politikası anlatanları siz değerli halklarımız ters yüz ettiniz. Bir kez daha kazandınız. Bir kez daha şu mesajı verdik Kürt halkı savaş istemiyor. Kürt Halkı onurlu bir barış istiyor. Savaş ittifakına hayır diyerek herkese ulaştı" dedi. 

"Bütün Türkiye ve dünya duysun iktidar da, devlet de, muhalefet de halkın bu sesine kulak vermelidir" diyen Hatimoğulları "Bizler Kürdistan’da hileye rağmen kazandık. Ve DEM Parti artık Türkiye'de siyaset yapamaz, belirleyiciliği yoktur diyenlere belirleyici olduğumuzu bir kez daha gösterdik. Ve bunun için Türkiye'de siyaseti DEM belirledi. Sizlerin iradesiyle siyasetin DEM’i Türkiye’de ve Kürdistan’da tuttu" ifadelerini kullandı.

‘SİYASETİN DEM’İ TUTMUŞTUR’

Savaş isteyenler sandıktan cevap aldı diye devam eden Hatimoğulları şöyle devam etti: "Siyasetin DEM’i tutmuştur. Bugün Kürdü yok sayan savaşla kutuplaştırıcı siyasetle cevap verenler cevap aldı. Savaş dayatanlara karşı, kadınları katledenlere karşı, işçilere, gençlere karşı, depremzedeyi ölümün kucağına bırakanlara karşı yaşamın hakkıdır verdiğimiz mücadele. Mücadelemiz mübarek olsun. Türkiye halklarına bir kez daha sesleniyoruz. Özgürlük adalet için dün olduğu gibi bugünde mücadele etmiştir. Bu mesajı Tüm Türkiye ve 72 millet en iyi şekilde okumuştur. Kürt halkının uzattığı barış elini Türk halkının sıkmasını bekliyoruz. Bu seçimler barışın ve çözümün kapılarını açacaktır. Ve işimiz bitmedi bizler seçim sonuçları resmileşene kadar görev başında olacağız. 1 Nisan sonrası Türkiye’de ve Kürdistan’da çok işimiz var. Belediyeleri çalanlara karşı büyük bir hizmet aşkıyla en iyi belediyecilik anlayışıyla belediyeleri sizlerle yöneteceğiz. Kadınların kurtuluşu için Kürt ve Türk halkının barışı için herkesin hakları için mücadelemizi hep beraber sergileyeceğiz. Son sözümüz ‘Jin Jiyan azadi’ olsun.’’

Kaynak: Diyarbakır Söz