Haşimi'den Türkiye- Irak açıklaması

"Son beyanlarla Türkiye ile Irak ilişkileri yaz bulutu gibi oldu, gelip geçer."

Haşimi'den Türkiye- Irak açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile parti genel merkezinde gürüşen Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi açıklamalarda bulundu. Haşimi "Son beyanlarla Türkiye ile Irak ilişkileri yaz bulutu gibi oldu. Gelip Geçer" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın kendisine verdiği destekten memnun olduğunu söyleyen Haşimi "Ankara'ya her geldiğinizde neden Saadet Partisini ziyaret ediyorsunuz?' diye sorabilirsiniz. Çok açık şekilde söylüyorum. Bu partinin kurucusu rahmetli Necmettin Erbakan'a kendimi borçlu görüyorum. Çünkü Irak meselesinde çok ciddi ve tarihi eserleri ile desteği vardı. Bu da benim için bir borçtur ve her geldiğimde buraya gelirim. Ak Parti'ye de yakınım. Ama aynı anda bizi destekleyen ve desteklemeyen diğer partilere de yakınız. Türk milleti ile ilişkim ile gurur duyarım. Türkiye ile Irak arasında iyi ilişkiler olması için herkes uğraşır" diye konuştu.

Son günlerde gerilen Türkiye-Irak ilişkilerine değinen Haşimi, "Son beyanlarla Türkiye ile Irak ilişkileri yaz bulu gibi oldu. Gelip geçer. Başbakan Erdoğan'ın Irak konusunda endişesini dile getirme konusunu saygı ile karşılıyorum. Irak ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesi için çaba göstermemiz gerekir.

Kamalak ile yaptığı görüşmede Suriye'yi de konuşantuklarını ifade eden Haşimi "Artık bir çözüm üretmek gerekiyor. Başta kanın durma çabası olması gerekir"dedi.

Irak'a dönmeden önce Başbakan Erdoğan ve Dıişişleri Bakanı Davutoğlu ile görüşeceğini önceden söylediğini belirten Haşimi, "Desteklerinden dolayı teşekkürlerimi iletmek için görüşeceğim. Görüşmede Irak ve Ortadoğu konusundaki konuları da ele alacağız" diye konuştu. görüşeceğim.

DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz