Hakkari'deki PKK saldırısı!

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Hakkari'de teröristlerin karakola düzenlediği saldırıya ilişkin, ''Sayın Genelkurmay Başkanımız, diğer kuvvet komutanları ve diğer komutan arkadaşlarımız bölgeye intikal etmişlerdir'' dedi.

Hakkari'deki PKK saldırısı!

KOMUTANLAR BÖLGEDE

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Hakkari'de teröristlerin karakola düzenlediği saldırıya ilişkin, ''Sayın Genelkurmay Başkanımız, diğer kuvvet komutanları ve diğer komutan arkadaşlarımız bölgeye intikal etmişlerdir'' dedi.

 Erten, Anadolu Karatalı 2012-2 Tatbikatı için bulunduğu Konya'da gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

''Bu sevinçli günümüze Genelkurmay Başkanı, Kara Kuvvetleri Komutanı ve Jandarma Genel Komutanı katılamıyorlar. Çoğunuzun bildiği gibi bugün Hakkari bölgesinde meydana gelen terör olayında maalesef bazı şehitlerimiz ve yaralılarımız var. Bu nedenle Sayın Genelkurmay Başkanımız, diğer kuvvet komutanları ve diğer komutan arkadaşlarımız bölgeye intikal etmişlerdir. Bu onurlu ve gururlu günümüze katılamadılar. Bu nedenle öncelikle bu menfur saldırıyı kınıyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.''

Trabzonspor Kulübü Hakkari’deki saldırıyı kınadı

Bordo-mavili kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, ''Dağlıca mevkisinde Derecik İç Güvenlik Tabur Komutanlığına bağlı birlikler sabaha karşı 05.00 sıralarında teröristlerin saldırısına uğradı. Çıkan çatışmada 8 askerimizin şehit, 16 askerimizin de yaralı olduğunu üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız'' ifadesine yer verildi.

Saldırının kınandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Askerlerimize yapılan saldırıyı lanetliyor, şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet, başta yakınları olmak üzere, silahlı kuvvetler camiası ve tüm Türk halkına baş sağlığı, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyoruz''

Yaralanan 5 asker, Van'daki hastanelerde tedavi altına alındı

Yüksekova ilçesindeki terör saldırısında yaralanan 5 asker, Van'daki hastanelerde tedavi altına alındı.

Yüksekova'nın Yeşiltaş Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda yaralanan 16 askerden 5'i, Hakkari Asker Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Van'a sevk edildi.

Helikopterle Van'a getirilen yaralılar, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filosu'nda bekletilen ambulanslara taşındı.

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar, tedavi altına alındı.

Askerlere kan vermek için Van Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polisler ile vatandaşların hastanelere gittiği bildirildi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler