Gözler merkezde

AK Parti’de “Başkan Arayışı” sürüyor, gözler Genel Merkez’e çevrildi. Aday sayısı 41 oldu, çok kişi Ankara’ya akın etti? Kulislerde, İl Başkanı ile 7 Ekim’deki kongrede Diyarbakır’dan kim MKYK üyesi olacak soruna yanıt aranıyor.

Gözler merkezde

İl Başkanı M. Şerif Aydın’ın görevden el çektirilmesiyle, AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığında başkan arayışı başlarken, aday sayısı 41’e çıktı. Diyarbakır ve Ankara’da yoğun kulisler yapılırken, İl Başkanı ve 7 Ekim’deki Genel kongrede Diyarbakır’dan MKYK’ye kim girecek sorusuna yanıt aranırken, bir çok bildik isim, Ankara’ya akın etti.

BAŞKAN ARAYIŞI SÜRÜYOR

Yerel seçim ve 7 Ekim’de yapılacak olan Genel Kongre için Ak Parti’de yoğun bir değişim, dönüşüm ve stratejik çalışmalar yürütülürken, Diyarbakır’da da hareketlilik hız kesmiyor. Pazartesi günü 3 yıllık İl Başkanlığı görevinden el çektirilen M. Şerif Aydından boşalan Diyarbakır İl Başkanlığı için, büyük arayış devam ediyor.

ADAY SAYISI 41’E ÇIKTI

Aralarında bazı isimlerin de davet edilerek aday kaydını yaptığı Ak Parti’de İl Başkanlığı için aday olan isim sayısı 41’e yükseldi. Adaylık için başvuranların isimleri şöyle;

Ayşegül Biçer, Muhammed Akar, Atilla Kaymaz, Onur Değer, Hakan Çelebi, Bülent Oğuz, İlhami Kahraman, Bedirhan Akyol, Abdulhadi Akaydın, Hüseyin Cengiz- Mehmet Yıldırım, Şükran Akıcı, Songül Konur, Saime Donar Erberk, Mehmet Kızılkaya, Abdulhamit Güvensen, Murat Onat, Mahmut Karahan, Süleyman Elhakan, Figen Sert, Hüseyin Denli, Murat Veysel Karadaş, Mehmet Ali Kırsaçlı, Ali Rıza Fırat, Erhan Yıldız, Ahmet Maruf Demir, Fatma Biçer, Mehmet Karakaş, M. Hayrullah Akyıldız, Mehmet Özbaş,  Ahmet Ok, Mehmet Tütü, Nezehat Koyuncu, Cemal Natuk Toy ve Mihrac Öztürk. Mehmet Sait Yaşar, Ender Budak, M. Cahit Toprak, M. Raşit Ocak, Rümeysa Yücedağ, Hasan Çakar.

Öte yandan, isimleri saklı tutulan 5 kişinin daha adaylık başvurusu yapmaları yönünde, Ak Parti İl Teşkilatına davet edildikleri öğrenildi.

TEMAYÜL YOKLAMASI

Geçtiğimiz Salı günü, AK Partili Belediye Başkanları, İlçe Teşkilat Başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanı ile Belediye Meclis Üyeleri’ne “hangi ismi başkan olarak görmek istiyorsunuz” sorusuna yanıt noktasında, temayül yoklaması yapıldı. Bölge Koordinatörü Şükrü Erdinç, Hakan Kahtalı ile Abdullah Ağralı’dan oluşan üçlü heyettin gözetiminde gerçekleşen temayül yoklamasında çıkan sonuçlar, Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir’e iletildi.

RAPORLAR GENEL MERKEZDE

Temayül yoklamasında öne çıkan isimler, teşkilat başkanları olması dikkat çekerken, önceki gün ve dün bir çok isim, Ankara’ya akın etti. Bazı işadamlarının da destek verdiği adaylar yoğun bir kulis çalışmasına girerken, Bölge Koordinatörlerinin hazırladığı rapor doğrultusunda ilk etapta 7 isim belirlenecek.

Söz konusu isimler daha sonra Teşkilat Başkanlığında mülakata çılan, iki ismin elenmesinden sonra geriye kalan beş isim, Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulacak.

İLK BEŞ İDİASI

Henüz adaylık başvurusu yapmayan ve iki dönem MKYK’da görev yapan Allattin Parlak’ın ismi ağırlıklı konuşulurken, Abdulvahit Güvensen, Zeynep Alkış, Ali Rıza Fırat ile Başkanlık adaylığı için il başkanlığına davet edilen Şeyhum Akbaş iddialı görülen isimler arasında yer aldı.

ESKİ VE YENİ VEKİLLER

AK Parti kulislerinden yansıyan bilgilere göre, İl Başkanının belirlenmesinde eski ve yeni milletvekillerinin kıyasıyla yarış ve yakın markaj içerisinde oldukları ileri sürüldü. Eski Bakan Mehdi Eker ile Milletvekili Galip Ensarioğlu arasındaki “isim belirleme çekişmesinin” yaşandığı ve bu nedenle, Diyarbakır İl Başkanlığına sürpriz bir ismin gelebileceği konuşuluyor.

PAZARTESİ AÇIKLANIR

AK Parti Genel Merkezi’nin Diyarbakır İl Başkanının kim olacağına dair, kesin kararını Pazartesi günü açıklaması bekleniyor.

MKYK’YA KİM GİRECEK

İl Başkanı kim olacak heyecanın hakim olduğu Diyarbakır’da gözler, 7 Ekim’de yapılacak olan Ak Parti Genel kongresine çevrilmiş durumdu. Alaattin Parlak ile Abdurrahman Kurt’un bir daha MKYK’da yer almayacaklarına kesin gözüyle bakılırken, yerlerine Diyarbakır’ı temsilen kimin yer alacağı merak konusu. Bu dönem bir ismin yer alacağı ifade ediliyor. Bir çok isimden söz edilirken, bir dönem Ak Parti Diyarbakır İl başkanlığı görevinde bulunan Muhammed Dara Akar’ın bu yönde yoğun kulis yaptığı öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz