Eskisi gibi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle doğduğu köy Arıca'da Süryaniler ile kendi köylülerinin yaptığı futbol maçında iki takımın da formasını giydi

Eskisi gibi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı memleketi Batman'ın Gercüş ilçesi Arıca köyünde Süryanilerle maç yaparak kutladı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Arıca köyünde, kendi köylülerinin takımı ile Süryanilerden oluşan takım arasında düzenlenen futbol maçı için Batman'a gelen Bakan Şimşek'i ellerinde Türk bayrakları taşıyan çocuklar karşıladı.

Vatandaşlarla sohbet eden Bakan Şimşek, daha sonra köydeki futbol sahasında oynanacak maç için Süryanilerden oluşan ''Turabdin'' takımının formasını giyerek Arıca köylülerinden oluşan ''Kefre'' takımına karşı galip gelmek için ter döktü.

TIPKI ESKİSİ GİBİ

Maçın ilk yarısında Turabdin takımında oynayan Şimşek, Turabdin takımının 3-0 önde tamamladığı maçın devre arasında gazetecilere yaptığı açıklamada, bugünün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olduğunu anımsatarak, tüm milletin bayramını kutladığını söyledi.

Birlik, beraberlik ve kardeşliğin pekişmesi, güçlenmesi ve ülkenin gelişmesi için bu bayramların hayırlara vesile olmasını dileyen Bakan Şimşek, ''Bu yıldan itibaren 19 Mayıs'ı farklı bir hava, farklı bir coşkuyla kutluyoruz. Bundan bir süre önce Arıca köyümüzün muhtarından bana bir teklif geldi. Dedi ki; 'Bundan 20-30 yıl önce köyümüzden ayrılan Süryaniler tekrar köyümüze gelmek istiyorlar. Burada bir futbol maçı yapmak istiyorlar, siz de gelebilir misiniz?'. Ben de 19 Mayıs'ın bunun için çok güzel bir gün olacağını düşündüm ve bu teklifi kabul ettim. Bugün hakikaten burada yaşlısıyla, genciyle, çocuğuyla büyük bir coşku ile bayramı kutluyoruz'' dedi.

MAÇ YAPTILAR

Bakan Şimşek, konuşmasının ardından maçın ikinci devresinde Arıca köylülerinden oluşan ''Kefre'' takımının formasını giydi. Turabdin takımının 7-4 galip geldiği maçın sonunda Bakan Şimşek ve Mor Gabriel Manastırı Metropoliti Samuel Aktaş galip gelen Süryani takımına kupa ve her iki takım futbolcularına madalya verdi. Maçı, Vali Turhan, rahipler ve çok sayıda vatandaş izledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler