Erdoğan geliyor

Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin Diyarbakır ayağını oluşturan Sur Kültür Yolu Festivali, 8-16 ekim arasında gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın festivali katılmak üzere Diyarbakır’a geleceği öğrenildi.

Erdoğan geliyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Kültür Yolu Festivalleri"ne ilişkin bilgilendirmede bulundu. Bakan Ersoy, Festival serisinin Diyarbakır ayağını oluşturan Sur Kültür Yolu Festivali'nin 8-16 Ekim'de düzenleneceğini bildirdi. 2 binden fazla sanatçının katılacağı festivalin 500'den fazla etkinliğe ev sahipliği yapacağını söyledi. Ersoy, "Ülkemizdeki tüm kültür ve sanat üretimlerine sahip çıkmaya, şehirlerimizi markalayarak var olan potansiyellerini öne çıkarmaya devam edeceğiz. Türkiye'mizin somut ve somut olmayan kültürel mirasını gelecek kuşaklara aktarmak hedefiyle ilk günkü heyecan, azim ve inançla çalışmayı sürdüreceğiz." dedi.

ERDOĞAN FESTİVALE GELİYOR

Öte yandan, dün gerçekleştirilen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanlar Toplantısı sonrasında İl Teşkilatı Başkanlığı tarafından bir ajansa servis edilen haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşme yapıldığı ve festivale davet edildiği bilirtildi. Davete Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olumlu yönde karşılık verdiği ifade edilen haberde, İl Başkanı Şerif Aydın’ın konuya ilişkin açıklamasına yer verilerek, “"Ak Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı Diyarbakır'a davet ettim. Cumhurbaşkanımız bu davete katılacağını söyledi. Davetimizi kırmayarak katılacağını söylemesi bizleri çok mutlu etti" denildi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz