Erdoğan: Eygi'nin hesabını soracağız!

Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Becirovic ile ortak basın toplantısında, İsrail askerlerince Batı Şeria'da öldürülen Eygi'nin ölümünün 'hesabının mutlaka sorulacağını' söyledi.

Erdoğan: Eygi'nin hesabını soracağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Denis Becirovic ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'ndeki görüşme öncesinde Becirovic için resmi karşılama töreni düzenlendi. Törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Becirovic görüşmesi basına kapalı olarak gerçekleşti.

Erdoğan ve Becirovic, görüşmelerinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilere değinen Erdoğan, "İkili ticaret hacminin bu senenin sonunda 1 milyar dolara ulaşacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu. İsrail'in saldırıları altındaki Gazze Şeridi'ndeki durum hakkında da açıklamalarda bulunan Erdoğan, "90'lı yıllarda Bosna Hersek'te gerçekleştirilen katliamın bir benzerini bugün Gazze'de ve işgal altındaki Filistin topraklarında yaşıyoruz" dedi. 

'GAZZE'DE YAŞANANLARIN FAİLLERİ DE HESAP VERECEK'

AA'nın aktardığına göre, Erdoğan, işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerlerince öldürülen ve bugün Aydın'ın Didim ilçesinde toprağa verilen Ayşenur Ezgi Eygi'ye ilişkin olarak ise "41 bini aşkın Gazzeli kardeşimizle birlikte İsrail tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi evladımızın da hesabını adalet önünde mutlaka soracağız" açıklamasında bulundu. 

Erdoğan, konuşmasında ayrıca "Srebrenitsa soykırımının failleri uluslararası mahkemelerde nasıl hüküm giydilerse Gazze'de yaşananların failleri de hesap verecektir" dedi. Becirovic de konuya ilişkin, "Gazze'deki (soykırım) aslında bu dünyanın en büyük ayıbıdır" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz