'Devletin bekası esastır'

Polis Memuru Kürt kökenli Öztürkçü Kur’an Kursu’na malzeme götürürken, saldırıya uğradı. Cenazesi Van’da dün kürtçe ağıtlarla toprağa verilirken, ağabeyi “devletin bekası esastır” dedi.

'Devletin bekası esastır'

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir alışveriş merkezi önünde uğradığı silahlı saldırı sonucunda şehit olan polis memuru İsmail Öztürkçü için memleketi Van'da tören düzenlendi.

CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ

 

Yüksekova'da mesai bitiminde bir alışveriş merkezinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan İsmail Öztürkçü için Van Bölge Trafik Müdürlüğü'nde bir tören düzenlendi. Törene Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Vali Münir Karaloğlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, milletvekilleri, askeri erkan, kurum amirleri ve şehidin yakınları katıldı.

Törende bir konuşma yapan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, terör örgütünün 'Ramazan demeden, Bayram demeden, sivil, asker, polis, çocuk, yaşlı, savcı demeden' emelleri için kalleşçe saldırılar düzenlediğini ifade etti.

"DEVLETİN BEKASI ESASTIR"

Kardeşinin şehit olduğu haberini Ankara'da alan polis memuru Kenan Öztürkçü ise tören alanına geldiği sırada sinir krizleri geçirdi. Başbakan Erdoğan'a seslenen ağabey Öztürkçü, 'Başbakanım seni çok seviyorum. Göster o gaddar yüzünü. Bunların cezasını ver.' Çok şükür şehidimiz var. Aslanım benim. Çanakkaledekilerin ahı tutsun sizleri. Allah sizi kahretsin. Sevindirmeyin kalleşleri ağlamayın. Bende Kürdüm, bende Doğuluyum. Allah kahretsin. Devletin bekası esastır." diye haykırdı.

"BEN SAVAŞAYIM!"

Törene katılan şehit polis memuru İsmail Öztürkçü'nün bir bayan yakını ise "Ben savaşayım. Bu savaşa 'bir dur' desinler. Artık içimiz yanıyor. Biz kadınlar savaşalım. Ben hepsini tarayayım. Yeter ki hükümet buna bir çözüm bulsun. Bulamıyorlar mı bir çözüm. Yeter artık. Analar ağlamasın." dedi.

5 YAŞINDAKİ BEYZA'DAN BABASINA ÇİÇEK

 

Törenin ardından şehidin ailesi tabutun başına giderek son kez sarıldılar. Gözyaşlarının sel olduğu anda, babasının tabutunun başına giden 5 yaşındaki Beyza'nın tabutun üzerine 'bıraktığı çiçek' herkesi duygulandırdı. Törenin ardından şehit polis memurunun cenazesi tören alanından camiye götürülürken, yakınları da tekbirlerle uğurladı.

KUR’AN KURSU İÇİN MALZEME GÖTÜRÜRKEN

Şehit Polis Öztürkçü'nün, evinin yanındaki Kur'an kursuna malzeme almaya giderken saldırıya uğradığı öğrenildi.

İki yıllık görev süresi dolmasına rağmen Yüksekova'da gönüllü olarak çalışmaya devam eden 3 çocuk babası İsmail Öztürkçü (34), TOKİ Konutları'nda ikamet ediyordu. Çevresinde sevilen biri olan Öztürkçü, arkadaşlarının baskısıyla TOKİ Konutları'nda yöneticiliğe aday oldu. Yapılan seçimde yüzde 87 oy alarak yönetici seçildi.

ÜÇ KURŞUN İSABET ETTİ

 

Öztürkçü, başkan seçildikten sonra TOKİ Konutları'nın yanında bulunan camideki Kur'an kursuyla da ilgilenmeye başladı. İnşaatı devam eden Kur'an kursuna destek vermek için meslektaşlarından para topladı. Ustaların talebi doğrultusunda çivi, tel ve boya gibi malzemeleri almaya gittiği sırada Öztürkçü, Dize Mahallesi Eski Kasaplar Sokağı´nda saldırıya uğradı. Vücuduna 3 kurşun isabet eden Öztürkçü hayatını kaybetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler